Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
ældre par med kort i udlandet

DET FÅR ANDRE UD AF SPROGUNDERVISNING!

DET FÅR ANDRE UD AF SPROGUNDERVISNING!

 

DET FÅR ANDRE UD AF SPROGUNDERVISNING!

Spørger man kursisterne, hvad det at lære sprog gør for dem, er svarene mange. Det handler om det sociale, om at holde sig til ilden og om at lære en ny kultur at kende. For underviser Ole Rauff, var det dog et spørgsmål om liv eller død efter en årrække med mobning og nedgørelse fra lærerne - og sprog blev hans redning.

”Jeg fik at vide igennem hele folkeskolen, at jeg var dum og uegnet til at lære sprog.” Sådan fortæller sprogunderviser Ole Rauff, som er autist og i en alder af 17 år opdagede, at han rent faktisk havde stort talent for at lære sprog, trods de grimme udtalelser fra skolelærerne. I dag kan han over 14 sprog fra turist til tolkeniveau og er ved at lære yderligere 7 sprog. Derudover lærte han nok ukrainsk på en weekend til, at han kunne undervise ukrainske flygtninge i dansk. Alt sammen noget, han har lært sig selv.

 

Derfor går vi til sprog

Birgitte: ”For mig er det vigtigt at kunne øve samtale og diskutere fransk litteratur. Birthe er rigtig god, fordi hun løbende griber undervisningsmulighederne i det, vi taler om. Vi lærer at forstå det, i stedet for bare at lære det udenad.”

Elsebet: ”Jeg kommer her for at holde mit fransk ved lige, men også for det sociale samvær, for at komme lidt ud.”

Lilian: ”Jeg vil gerne udvide mit ordforråd og også vedligeholde mit fransk. Det er dejligt at komme lidt hjemmefra til noget, der giver mening. Jeg var inde og søge efter franskundervisning og lige det niveau jeg søgte, havde FOF."

Randi: ”Jeg har boet i Frankrig engang for mange år siden. Efter jeg holdt op med at arbejde, havde jeg mere tid og mulighed for det af finde sproget frem igen. Jeg elsker fransk og så er det jo sjovt at lære sammen med andre og have et fællesskab om at lære sammen. Det er vigtigt at have noget indhold og holde hovedet i gang, også når man bliver ældre.”

Ria: ”Jeg ville gerne vedligeholde mit fransk, og for mig giver det motivation at komme her hver uge, så jeg får læst nogle bøger, som vi skal snakke om. Det får jeg bare ikke gjort derhjemme. Jeg går også til yoga her hos FOF og det kunne jeg også godt gøre hjemme, men jeg kan bedre lide at komme her og gøre det med andre."

 

”Jeg koncentrerer mig bedre og jeg har mulighed for at stille spørgsmål på en hurtig og præcis måde, ved at gå på et hold sammen med andre.”- Normann

”Jeg startede med at læse Japansk selv. FOF-kurset supplerer med gode eksempler og spændende information om Japan og så har vi en meget inspirerende lærer.”- Ole

”Jeg har valgt at lære Japansk sammen med andre, pga. sprogets og kulturens kompleksitet. Det tror jeg er svært at gengive på samme måde i et selvstudie.”- Kenn

 

Hvis du er blevet bidt af en sprogfugl, du er nysgerrig på udtalen af ovenstående fraser eller bare gerne vil vide, hvordan man spørger efter togstationen på et fremmedsprog, så overvej et hold hos FOF Sydøstjylland!

Find et sproghold nær dig i Vejle, Horsens, Hedensted og Billund.