Skip to content
Kulturtræf i Næstved 2024

Kulturtræf

Kulturtræf

Kom og vær med til fem spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og aktuelle emner.

Videnskabsthrilleren Vandaben

Vandaben er en videnskabsthriller, der med afsæt i forskning og fakta stiller spørgsmålet: Hvad kan gå galt? Romanen og foredraget åbner øjnene for, hvad menneskets grådighed og blinde fokus på videnskabens muligheder kan ende i. Få rystet din barnetro og tændt din kampgejst i dette spændende og underholdende foredrag.

Claus Due, forfatter

Tirsdag 23-01-2024 kl. 14:30

Charmekursus for mænd - Mænd og kvinders vidunderlige forskelligheder

I dette lærerige, men også meget underholdende foredrag sættes der spot på mænd og kvinders forskellige tilgang til arbejde og privatliv. Få blandt andet forklaringen på, hvorfor mænd udvikler konedøvhed og bliv klogere på kvindelivssygdomme som " mortitis" og hensynsbetændelse. Et foredrag hvor der er garanti for, at du går hjem med et smil på læben, klogere på den svære, men uundværlige   kærlighed.

Gunhild Weisbjerg, foredragsholder

Tirsdag 06-02-2024 kl. 14:30

 

Puccini – operaens vilde popstjerne
Han var allerede i sin egen levetid kendt for både sine fantastiske operaer – og desuden som både bilfanatiker, storryger, kvindebedårer og modeikon. Hør den forrygende historie om komponisten til Tosca, La Bohéme, Turandot og Madame Butterfly i Italiens pulserende operaverden omkring år 1900 i anledning af 100-året for Giacomo Puccinis alt for tidlige død som 65-årig i 1924.
Henrik Engelbrecht, operaekspert
Tirsdag 20-02-2024 kl. 14:30 

 

Badehotellets hemmeligheder

På baggrund af bogen ”Bogen om Badehotellet” fortæller forfatteren bag den om hvordan den største danske tv-seriesucces gennem de seneste ti år er skabt. Kom tæt på Hr. og Fru Weyse, Hr. og Fru Madsen, skuespillerne og de andre farverige personer og hør om hele seriens tilblivelse. Seertallet ligger på omkring to mio. per afsnit – hvis man tæller streaming med – og den tiende og uigenkaldeligt sidste sæson sendes fra januar til marts 2024.

Jacob Wendt Jensen, forfatter

Tirsdag 05-03-2024 kl. 14:30

 

Danmarks rolle i et nyt Europa

Med udgangspunkt i arbejdet i Europa-Parlamentet giver foredragsholderen et interessant indblik i hvilke udfordringer og valg EU står overfor i de kommende år. Parlamentet spiller i dag en afgørende rolle i alle de store globale udfordringer, som Danmark også står med: grøn omstilling, digitalisering, migration og i stigende grad også militære konflikter. Hvilken rolle bør Danmark spille i fremtidens EU?

Birk Sebastian Kotkas, journalist

Tirsdag 19-03-2024 kl. 14:30

 

Foto: © Claus Due, Vandaben