Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Mangler du noget konkret er du også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk eller ringe på tlf. 93 88 15 97 i vores åbningstid.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Syning Vibeke Schou kvinder syr på symaskine

Individuel syning dame-, herre- og børnetøj

Har du lyst til at komme i gang med at sy? Måske syr du allerede men har brug for hjælp til at blive bedre? Vil du gerne i gang med at lære et håndværk og bruge dine hænder til at skabe noget? Har du masser af idéer men brug for hjælp til at realisere dem? Vil du gerne lære at reparere tøj? Vil du gerne lære at lave dine egne snitmønstre?

På dette hold kan du få hjælp til at sy lige dét, du har lyst til. Kurset er både for begyndere og øvede, da undervisningen er individuel. Underviseren er uddannet skrædder, designer og tilskærer. Der er symaskiner i undervisningslokalet, men du er også velkommen til at medbringe egen symaskine og få hjælp af underviseren til at bruge den

Medbring til første mødegang: Lineal min. 30 cm lang, blyant, viskelæder, målebånd, saks, mønsterpapir og knappenåle.

Skriv gerne til mig før første mødegang og fortæl, hvad du gerne vil have ud af kurset.

Information

  • Dato 24.09.2024-03.12.2024
  • Adresse Sylokale Arnkilsmaj
    Arnkilsmaj 13
    6400 Sønderborg
  • Bemærkninger Undervisningsmaterialer er som udgangspunkt ikke inkluderet i prisen. Dem medbringer du selv eller køber og afregner direkte med underviseren. Så vidt muligt oplyser vi en forventet udgift på vores hjemmeside. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 24.09.2024 18:00-20:45 Sylokale Arnkilsmaj Vibeke Schou
2 Tirsdag 01.10.2024 18:00-20:45 Sylokale Arnkilsmaj Vibeke Schou
3 Tirsdag 08.10.2024 18:00-20:45 Sylokale Arnkilsmaj Vibeke Schou
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Vibeke Schou

Vibeke Schou

Det er vigtigt for mig at møde eleverne dér, hvor de er nu - fagligt og mentalt og åbne for nye udfordringer. Jeg har undervist voksne og børn, siden jeg var 19 år, og elsker at lære fra mig.

Jeg er opvokset på et landbrug med selvstændige forældre i Nordsjælland. Vi dyrkede vores egne grøntsager, og meget af tiden legede jeg ude i naturen. Min familie var meget kreativ, og vi havde et syværelse i vores hus. Jeg syede, fra jeg var seks år gammel, og som 12-årig syede jeg det meste af mit eget tøj ud af gardiner og duge, som jeg købte på loppemarkeder. 

Som 18-årig rejste jeg til London, hvor jeg arbejdede, og kom så senere ind på en unik haute couture-skrædderuddannelse. Efter at være bestået den med højeste karakter arbejdede og studerede jeg teater og film og lærte om disse områder i et år. Derefter kom jeg ind på dén del af London Institute (en samling af de fem største og mest prestigefyldte kunstneriske skoler i London), som hedder London College of Fashion. Der tog jeg en 4-årig bachelor med 2.1 Honours i ’Product Development for the Fashion Industries’. Uddannelsens tredje år var arbejdserfaring med 3½ måned i New York for modedesigneren Adrienne Vittadini. Jeg arbejdede også for designeren Joe Casely-Hayford, Betty Jackson, Robinson Valentine, House of Fraser og English Eccentrics i London. Jeg har også arbejdet i Paris for Isabelle Ballu. Ved siden af disse jobs og uddannelser underviste jeg privatelever i syning i syv år. I min tid i London fik jeg også god mulighed for at rejse rundt og se verden. Mexico, Cuba, USA, Frankrig, Italien, Holland, Skotland og Østrig var nogle af de steder, det lykkedes mig at besøge og blive inspireret af. 

Jeg tog så efter ni år hjem til Danmark for at blive. Jeg var færdig med modebranchen og ville stifte familie og finde ro og fordybelse. Finde dybere værdier. Jeg ville tilbage til naturen. 

Jeg var blevet interesseret i IT via mit arbejde i modebranchen og specielt i Linux - det frie operativsystem -  og mødte igennem dette min søde og dejlige nu ægtemand. Det blev så til fire børn, som vi besluttede, at jeg skulle hjemmeundervise, mens jeg passede hus og hjem. For at kunne få det til at løbe rundt økonomisk ændrede jeg bane fra modebranchen til undervisning i syning, design og tilskæring, hvilket skulle vise sig, at jeg nu havde fundet min rette hylde. Jeg elskede at hjælpe eleverne med deres altid nye og spændende individuelle syprojekter, og jeg har indtil nu haft 17 dejlige år med at undervise under AOF i København. 

I 2021 fik vi den idé at søge nye eventyr, og det blev i Sønderborg. Her var alt det, vi drømte om - hav og skov. Vi arbejder nu på at blive selvforsynende med grønt og frugt. I 2022 kom der så den mulighed for os at købe endnu et hus og sætte det i stand og realisere alle vores drømme i det. Jeg har været kunsthåndværker i ca. 20 år og været medlem af foreningen ”Kunst i Byen” i København, hvor jeg solgte og udstillede på Kongens Nytorv om sommeren. Jeg var træt af at stå udenfor og sælge mine ting i vind og regn. Nu ville jeg lave min egen butik. Nu er vi så i gang med at lave tilbud om undervisning, overnatning og butik i huset, som vi har døbt "Kær Fe", hvor mange af mine kurser også vil tage plads. Så hvad kan jeg sige mere end: Carpe Diem?!