Skip to content
Brødbagning hos FOF Sønderjylland

Mel og kanel - bliv mesterbager

Brødbagning er en kunst, hvor få, enkle ingredienser forvandles til varme, duftende mesterværker. Tag forklædet på, træd ind i køkkenet – og bliv mesterbager!

På dette kursus dykker vi ned i brødbagningens grundprincipper og lærer at forstå de processer, der ligger bag et godt brød. Vi arbejder med forskellige typer brød – fra det grove og fyldige til det luftige og lette – fx hvedebrød, fuldkornsbrød og madbrød. Du får også inspiration til at eksperimentere med smag og tekstur ved at tilsætte frø, kerner og krydderier.

På kurset lærer du bl.a.:
At bruge de basale ingredienser og det nødvendige udstyr til brødbagning
Hævningsteknikker, herunder koldhævning
De optimale bagetemperaturer og -tider
Gode tips til opbevaring af hjemmebagt brød

Kurset er for alle – både nybegyndere og dig, der allerede bager, men gerne vil finpudse teknikken og hente ny inspiration. Målet er at give dig redskaberne til at bage enkle, smagfulde brød hjemme i dit eget køkken.

Der vil være kaffe og te undervejs. Du får poser og æsker til at transportere dine brød hjem.

I løbet af kurset vil du kunne tagefølgende med hjem:
1 franskbrød
1 madbrød
Ca. 35 kanelgifler
1 surdejsbrød
Ca. 20 "bag selv"-birkes

Materialer: 
Der må påregnes udgifter til råvarer på ca. 250kr. som afregnes med underviser. 

Information

  • Dato 15.09.2025-22.09.2025
  • Adresse Rødekro
  • Lokale Nærmere info følger
  • Bemærkninger Råvarer er som udgangspunkt ikke indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til råvarer på vores hjemmeside. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde til vores madlavningskurser.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 15.09.2025 17:00-20:40 Hærvejsskolen - Rødekro John Bramsen
2 Mandag 22.09.2025 17:00-20:40 Hærvejsskolen - Rødekro John Bramsen
John Bramsen underviser i FOF Sønderjylland

John Bramsen