Skip to content

Hør nyt om kurser, foredrag og ture! Skriv til info@fof-sydost.dk og du vil fremover modtage vores nyhedsmails.

Håndarbejde kurser hos FOF Sydøst i Sydøstsjælland og Lolland Falster

Bliv kernesund og glad i låget ved at lave godt håndarbejde hos FOF Sydøst

Sundhed er nok ikke den første tanke, man får, men forskning viser faktisk, at håndarbejde er sundt på flere planer: Strikning og hækling kan fx afhjælpe stress og give mere glæde. Måske kender du følelsen af tilfredshed, når du har gjort et håndarbejdsprojekt færdigt - og måske også lidt stolthed, når andre roser dit værk? Der er studier, der viser, at visse typer håndarbejde afhjælper hukommelsestab, nedsætter ryge- og sliktrang, og måske endda kan flytte fokus fra smerter og hjælpe med at bevare bevægelighed i fingrene. Men det er ikke sikkert, du laver håndarbejde på grund af sundhedselementet. Måske kan du bare godt lide at producere et fint stykke håndarbejde, eller måske vil du gerne kunne reparere, sy om eller genbruge.

Lær at bruge hænderne - håndarbejde fra bunden 

Hvis du gerne vil lære et håndarbejde, så tilbyder FOF Sydøst kurser for begyndere og øvede, hvor du kan lære forskellige teknikker at kende, du får kendskab til at arbejde med forskellige typer materiale, og samtidig laver du de fineste brugsting eller pynt. Et formål med kurserne er, at du bliver i stand til at følge en opskrift eller et mønster og selv kan producere ting fremover.

Vores dygtige håndarbejdslærere tager udgangspunkt i hver deltagers forudsætninger og ønsker. Dermed får du hjælp til det, du finder svært, samtidig med at du får vejledning til at arbejde med dine egne projekter. På kurset vil du møde andre håndarbejdsentusiaster, som du kan dele erfaringer med.

Hvem kan deltage på et håndarbejdskursus?

Alle, der er interesserede i håndarbejde, kan deltage på kurset. Om du er ny indenfor håndarbejdets kunst, eller har været i gang i årevis, så skal vi nok finde ud af at imødekomme dit behov, så du får hjælp til de udfordringer, du møder i løbet af processen med at lave godt og flot håndarbejde.

Hvor kan jeg lære håndarbejde?
FOF Sydøst tilbyder kurser i Haslev, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing. Du kan se det aktuelle tidspunkt nedenfor.

Hvis du gerne vil vide mere om undervisningen, kan du læse videre under det enkelte kursus. Hvis du har spørgsmål til undervisningen, kan du kontakte underviseren eller FOF Sydøst på tlf. 57650040.