Skip to content
Oplev mennesket i centrum i spændende foredragsrække ved FOF Syd- og Vestsjælland

Mennesket i centrum

Mennesket i centrum

Hurra jeg er gammel - Bevar livsglæden

Hvordan gør vi alderdommen til livets guldalder og hvordan bevarer vi livsglæden og livsmodet? Hvordan undgår vi at" falde for meget af på den" så vi forbliver unge i sind trods krøllet skind? Et humoristisk indspark fra en gammel kone, som vælger taknemmelighedens eliksir.

Gunhild Weisbjerg, foredragsholder
Onsdag 07-02-2024 kl. 13:30

 

Er vi landkrabber eller vandmænd?

I menneskets udviklingsrejse til Homo Sapiens har vi i en periode været tvunget til et liv i havet. På godt og ondt har det sat spor i vores krop. Vi fik vores store hjerne, men også rygproblemer og hævede ben. Oplev Claus Due fortælle om Vandteorien og Savanneteorien. Foredraget er en spændende øjenåbner, og du vil forstå meget mere om dig selv.

Claus Due, forfatter

Onsdag 21-02-2024 kl. 13:30

 

Løgnehistorier

Historien består som bekendt af historier – altså af fortællinger. Men nogle gange sejrer fortællelysten over sandheden, og hensynet til drama og spænding betyder, at forrygende eventyr træder i stedet for sandheden. I foredraget ser vi nærmere på en række eksempler, hvor historiske fortællinger har været så spændende, så medrivende og så fascinerende… at vi simpelthen glemmer at de er løgn!

Kaare Johannessen, historiker og forfatter

Onsdag 06-03-2024 kl. 13:30

 

Cigaretter, whisky, penge og piger
Hør om speedbådssmuglerierne i 1960’erne og 70’erne med magtkampe, snigløb mellem brødre, og masser af penge på spil i den rivaliserende gruppe af speedbåds-smuglere, hvor blandt andre Alexander Blask og Bent Ricardo Madsen gav den som smugler-konger. Smuglerne blev nærmest en form for folkehelte, fordi de forsynede danskerne med billige, smuglede cigaretter – godt hjulpet på vej af en sensationslysten boulevardpresse.
Kirsten Stubbe-Teglbjerg, forfatter
Onsdag 20-03-2024 kl. 13:30

Dansk revysangs historie

I mere end 100 år er der blevet lavet revy i Danmark, og kisten med revysange er proppet med spændende og flotte viser, sjove som alvorlige. Kom med på en tidsrejse med nedslag i den danske revysangs historie, og genhør mange af de elskede revysange. Forestillingen er som en kabaret med sangene, historien og anekdoterne i højsædet. Birgitte Antonius synger med John Skou på klaver og som fortæller.

Birgitte Antonius, pianist og musikformidler
John Skou, musiker

Onsdag 03-04-2024 kl. 13:30