Skip to content
Foredragsrække i Korsør forår 2023

Mennesket i centrum

Mennesket i centrum

Kom og hør dygtige foredragsholdere i hyggeligt samvær med andre. Kaffe og kage kan købes i pausen.

Ivan – og Putin – ved hvor du bor
De danske stræder har i århundreder været et sikkerhedsproblem for Danmark, ikke mindst i lyset af den igangværende konflikt i Østeuropa. Hør foredraget om de østeuropæiske angrebsplaner mod Danmark og Danmarks geostrategiske position som ”prop” i adgangen til Østersøen. Undervejs i foredraget vises tidligere fortroligt materiale som russiske kort, fotografier og efterretningsoversigter over lokalområdet.
Niels Jensen, tidl. efterretningsofficer
Onsdag 08-02-2023 kl. 13:30

Musikalsk foredrag
Kom med den folkekære kunstner på en musikalsk rejse gennem de sidste mange år og alle de største hits! Foredraget krydres med anekdoter og ærlige fortællinger fra et enestående scene- og turnéliv. Johnny Hansen har været i toppen af dansk showbiz i over 35 år og optrådt over hele landet og i udlandet. Han har stået i spidsen for dansebandet Kandis, som har kørt landevejene tynde gennem tre årtier.
Johnny Hansen, forsanger i Kandis
Onsdag 22-02-2023 kl. 13:30

Med Sind og Sjæl flaaet og sprængt i Stumper og Stykker 
30.000 sønderjyder kæmpede på tysk side under 1. verdenskrig. 6.000 kom aldrig hjem igen, mens tusindvis kom hjem med ar på sjælen. Én af skæbnerne var Rasmus Christian Petersen. Han hængte sig 30 år efter krigens afslutning som offer for et sind, der var blevet sønderrevet i de nordfranske skyttegrave. Hør fortællingen om foredragsholderens oldefar og om sønderjydernes oplevelser, tab og kollektive krigstraume. 
Simon Ankjærgaard, journalist og forfatter 
Onsdag 08-03-2023 kl. 13:30

Potsdam: Slotte og spioner, glans og garnisoner
Siden 1600-tallet har Potsdam været en boltreplads for kurfyrster, konger og kejsere. Sammen med berømte (landskabs)arkitekter fik de med bl.a. Sanssouci og Neuer Garten skabt et enestående slots- og parklandskab, der i 1990 blev optaget på UNESCOs verdensarvliste. Men byen byder også på andre facetter: spionudvekslingerne på Glienicker Brücke og mødet mellem Stalin, Churchill og Truman på Schloss Cecilienhof i 1945.
Åse Lerche, cand.mag.
Onsdag 22-03-2023 kl. 13:30

Vestafrika
Oplev spændende fortællinger og flotte fotos fra eventyrerens seneste rejse: en tre måneder lang ekspedition i Vestafrika. Rasmus fortæller bl.a. om bloddiamanter i Sierra Leone, den utrolige historie om guantánamofangen Mohamedou fra Mauretanien, om fattigdom, korruption, menneskeskæbner og livsvilkår – og ikke mindst om skønheden ved at rejse, selv i en barsk, fremmed og usikker verden.
Rasmus Krath, eventyrer og foredragsholder
Onsdag 12-04-2023 kl. 13:30

Foto: © Rasmus Krath