Skip to content
Foredragsrække i Korsør efterår 2022

Mennesket i centrum

Mennesket i centrum

Kom og hør dygtige foredragsholdere i hyggeligt samvær med andre. Kaffe og kage kan købes i pausen.

Khat, kaos og Kalashnikov
Rundrejse i Sydsudan eller strandferie i Somalia er ikke ligefrem det rejsebureauerne skilter med, og Udenrigsministeriets rejsevejledning er klar – bliv væk! Men eventyreren har altid været tiltrukket af steder, som synes utilgængelige. Kom med på en unik rejse til ukendte lande med slyngelstatsprædikat, hvor en Kalashnikov er lettere at få fat i end vand, og hvor børn aldrig har set en mand med lys hud. 
Jan Tvernø, eventyrer og forfatter 
Onsdag 28-09-2022 kl. 13:30

Benny Andersen – humorist med kant
Digteren og komponisten Benny Andersen er kendt som en varm, underfundig kunstner – dog med kant! Hans fornemmelse for ord og ordspil er enestående i dansk litteratur. Om nogen kunne han lokke sproget op af sofaen og få det til at arbejde på nye måder. Vi skal høre om hans liv og levned og glæde os over eksempler på hans store alsidighed som kunstner. 
Poul Kragelund, forfatter og fortæller 
Onsdag 12-10-2022 kl. 13:30

Spirit of Ireland
Navnet er irsk, men manden er dansk – med irske aner i Belfast. Han er en eminent historiefortæller og har i mere end 20 år optrådt ved festivaler og private arrangementer med alt fra irsk folkemusik over Gasolin til Mike Oldfield. Han spiller guitar som en anden Mark Knopfler og kender den danske sangskat indefra. I dette musikforedrag formidler han Irlands historie gennem fortællinger og smukke irske ballader. 
Henry O’Connor, musiker
Onsdag 26-10-2022 kl. 13:30

Jeg gik catwalk hos Coco Chanel
Hør den tidligere husmodel fortælle om sine oplevelser fra sminkerummet, systuerne og catwalken i den ”No. 5”-duftende spejlsalon foran filmstjerner, prinsesser og oliemillionærer. Hør om Cocos utrolige liv omgivet af mystik og farlige eksperimenter i kærlighed og politik. For Karen var det en forrygende tid i 60’ernes Paris, men hun betalte også en høj personlig pris for glamouren i Maison Chanel. 
Karen Høeg, cand.mag. 
Onsdag 09-11-2022 kl. 13:30

Skotland med whiskysmagning
Skotland har siden 1707 formet en del af Storbritannien, men Brexit har for alvor pustet ild i gamle gløder, der har ulmet i århundreder. Foredraget går under huden på Skotlands kultur og kigger i historien for at kaste lys over årsagerne til de forskellige verdenssyn, der kendetegner England og Skotland. Foredraget krydres med billeder, et glas single malt whisky og fortællingen om whiskyens betydning for skotsk kultur.
Camilla Kornerup, cand.mag. og foredragsholder
Onsdag 23-11-2022 kl. 13:30