Skip to content
Foredragsrække "Mennesket i centrum i Korsør" i FOF Syd- og Vestsjælland forår 2022

Mennesket i centrum

Mennesket i centrum

Kom og hør dygtige foredragsholdere i hyggeligt samvær med andre. Kaffe og kage kan købes i pausen.
Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600 kr. Pris for et enkeltforedrag 150 kr.

Rågeleje – fra dengang til nu
Historien fra tv-serien ”Badehotellet” udspillede sig i virkeligheden på en gold slette ved Rågeleje, som for lidt over 100 år siden var et undseligt og forarmet fiskerleje. Hør foredraget – sprængfyldt med anekdoter og spændende mennesker – om det lokale badehotel, som entreprenante folk gjorde til et sommerparadis af internationalt format. Historien begynder i 1908, og på få år skete en total forvandling af Nordsjælland. 
Allan Vendeldorf, journalist og forfatter
Onsdag 09-02-2022 kl. 13:30

En eventyrlig familie
I 2014 tog Lars Simonsen, hans kone og deres to børn ud på verdens længste familieekspedition i kajak. 7300 km fra København til Istanbul. Med udgangspunkt i deres fantastiske eventyr fortæller han med livsglæde, humor, røverhistorier og flotte billeder om at miste alt og vende det til noget positivt, familielivet ombord, undervisning af børnene, glæden ved det simple liv og magiske oplevelser på åbent hav.
Lars Simonsen, eventyrer
Onsdag 23-02-2022 kl. 13:30

At forvalte sine talenter
I slutningen af 1600-tallet går den ene adelige familie efter den anden konkurs. Særligt det uhørte nye krav om, at adelen skal betale skat, tvinger dem i knæ. Men da den højadelige Karen Brahe overtager et misligholdt gods på Fyn, forvandler hun det til en virkelig god forretning. Hun højner levevilkårene for sine fæstebønder, laver skole for godsets børn, ‘jomfrukloster’ for fattige adelsfrøkener og læser bøger. Mange bøger!
Esther Rützou, forfatter
Onsdag 09-03-2022 kl. 13:30

Spies og Tjæreborg
Hør om den danske charterbranches opståen og de to personligheder bag Spies og Tjæreborg – levemanden Simon Spies og præsten Eilif Kroager. Lars Halby har selv arbejdet for Tjæreborg Rejser, Sterling Airlines og Spies Rejser og har mange anekdoter fra sin tid i branchen.
Lars Halby, skuespiller og teaterformidler
Onsdag 23-03-2022 kl. 13:30

Mit liv foran og bag kulisserne
Tilbring en festlig og underholdende eftermiddag i selskab med Flemming Antony, som i over 50 år har været både foran og bag kulisserne indenfor den danske showbiz- og sportsverden. Med 66 hits er han rekordholder på Dansktoppen, han var manden bag Danmarks første fodboldslagsang og har lanceret en lang række kendte danske navne. Hør om et spændende liv med et utal af anekdoter og fortællinger om danske koryfæer.
Flemming Antony, journalist
Onsdag 06-04-2022 kl. 13:30