Skip to content
Foredragsrække "Mennesket i centrum i Korsør" i FOF Syd- og Vestsjælland 2021

Mennesket i centrum

Mennesket i centrum

Kom og hør dygtige foredragsholdere i hyggeligt samvær med andre. Kaffe og kage kan købes i pausen.
Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600 kr. Pris for et enkeltforedrag 150 kr.

De syv glæder
Foredraget gør op med samtidens negative, fejlagtige syn på synd og viser, at de syv dødssynder er nøglen til at forstå, hvordan det moderne menneske lever helhjertet, nyder livet og gør verden til et bedre sted for vores efterkommere. Med dedikation og indsigt vender foredragsholderen litterære og idéhistoriske sten i sin søgen efter sandheden om de syv dødssynder – en kilde til selverkendelse, spiritualitet og livsmod.
Martin Herbst, cand.theol. og forfatter
Ons. 29.09.21 kl. 13.30

Livet set gennem kunsten
Vi er på en udfordrende, berusende, lykkelig og bedrøvet rejse gennem livet fra fødslen til en kortfattet gravsten. Får vi det hele med? Har vi for travlt, eller er vi for sløve? Det hjælper kunsten os med at begribe. Kunst er langt fra et spørgsmål om, hvorvidt noget er kønt og skønt. Men hvad skal og kan vi så med den? Hør om, hvordan kunst giver os mulighed for at reflektere, pejle og spejle med udgangspunkt i os selv.
Peter Kær, kunsthistoriker
Ons. 13.10.21 kl. 13.30

Det er en alvorlig sag at være sjov
Bente Eskesen er uddannet skuespiller fra Århus Teaters skuespillerskole og var medlem af teatrets ensemble i 10 år, hvorefter hun slog sine folder på scener som Folketeatret, Det Ny Teater og Det Kgl. Teater. I 2007 startede hun og kollegaen Brian Kristensen Dragsholmrevyen i den smukke gamle lade på Dragsholm Slot. Hør det humoristiske foredrag om det sjove og hårde arbejde med revyer.
Bente Eskesen, skuespiller og revyinstruktør
Ons. 27.10.21 kl. 13.30

Lena Tidemand – med rubler under skørterne
Sygeplejerske Lena Tidemands unge år var eventyrlige og voldsomme. Hun arbejdede under flere krige, borgerkrig i Rusland og hungersnød i Ukraine, hvor hun reddede tusinders liv ved mod og snarrådighed. Hun fik den første Florence Nightingale-medalje i 1920 og var den første sundhedsplejerske i Danmark. Efter nogle år i Mongoliet, hvor hun gik på jagt mellem konsultationerne, skiftede hun pludseligt spor…
Barbara Zalewski, cand.mag. og ph.d.
Ons. 10.11.21 kl. 13.30

Når livet tager en uventet drejning
Hør en hårrejsende og nervepirrende fortælling om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud i 1990. Der sættes fokus på det langvarige og opslidende 12-årige retslige efterspil, kampen mod Bagmandspolitiet, ”slagsmål” i Byretten, Landsretten og Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg, og de personlige konsekvenser af en ufrivillig tur i Horserød Statsfængsel under særegne forhold. 
Anders Wejrup, fhv. adm. direktør i Nordisk Fjer
Ons. 24.11.21 kl. 13.30