Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du tilmelde dig alt.

Fødselsvejrtrækning og ve-træning hos FOF Århus i Fødselshuset ved underviser Dorte Wahlberg

Fødselsforberedelse og ve-træning i Aarhus

En fødsel med mindre smerte og mere tryghed

Vejen til den gode fødsel er ikke ens for alle. På et kursus i fødselsforberedelse hos FOF Aarhus bliver du introduceret til en bred vifte af gennemprøvede redskaber, som kan hjælpe dig med at finde din vej til smertelindring, tillid og samarbejde under fødslen.

Uanset om du vælger et af vores online forløb eller et kursus med fysisk fremmøde, vil du blive undervist af kompetente, veluddannede og erfarne kvinder, der gerne besvarer alle dine spørgsmål i forbindelse med den kommende fødsel. Se også vores individuelle fødselsforberedelse.

På et fødselsforberedelseskursus hos os lærer du konkret, hvad du selv kan gøre under fødslen, og mens veerne står på. Du lærer om fødslens faser og forløb, vejrtrækningsteknikker og fødestillinger, og det giver dig mulighed for at opleve en fødsel med mindre smerte og med større tryghed.

Som partner/ledsager kan det være en stor hjælp at vide, hvordan man støtter den gravide bedst muligt under fødslen.

Læs underviser Mette Axels bedste råd før og efter din fødsel eller forbered dig på, hvad du skal pakke til fødslen på sygehuset.
Du finder flere brugbare artikler eller træningsvideoer, som er relevante for dig, der venter barn på FOF Inspiration. 

Har du flere spørgsmål? Se ofte stillede spørgsmål og svar til fødselsforberedende kurser. 

Er du i tvivl om, hvilket hold du skal vælge, eller hvornår du skal starte din fødselsforberedelse - læs mere Fødselsforberedelse - Hvad skal jeg vælge?

Se videoen herunder hvor underviser Dorte Wahlberg fortæller om kurserne i fødselsforberedelse.

 • Ve-træning ved FOF Aarhus - også individuelle forløb

  Du kan vælge mellem to fødselsforberedelseskurser: Det korte forløb Ve-træning eller det dyberegående Fødselsvejrtrækning & ve-træning, som forløber over 4 aftener. Begge typer vil gennem praktisk ve-træning øge din evne til at tackle dine veer.

  Vi tilbyder også individuel fødselsforberedelse til både førstegangs- og flergangsfødende. Læs mere om individuel fødselsforberedelse.

 • Online fødselsforberedelse og ve-træning

  Vi tilbyder løbende nye hold i online fødselsforberedelse og ve-træning. Her vil du og en evt. ledsager blive klædt godt på til den kommende fødsel. Undervisningen foregår via platformen Zoom, som du skal downloade før kurset. Se alle hold nedenfor.

 • Praktiske informationer

  Der oprettes løbende nye hold, så du har altid mulighed for at finde et hold i fødselsforberedelse, som passer til din termin. Tilmeld dig i god tid, da der kan være rift om pladserne.
 • Childbirth class in English

  We offer a contraction and childbirth class in English. Se all the classes below.
Filtrér