Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Fødselsvejrtrækning og ve-træning hos FOF Århus i Fødselshuset ved underviser Dorte Wahlberg

Fødselsforberedelse og ve-træning i Aarhus

En fødsel med mindre smerte og mere tryghed

Vejen til den gode fødsel er ikke ens for alle. På et kursus i fødselsforberedelse hos FOF Aarhus bliver du introduceret til en bred vifte af gennemprøvede redskaber, som kan hjælpe dig med at finde din vej til smertelindring, tillid og samarbejde under fødslen.

Her på siden finder du kurser i:

Uanset om du vælger et kort eller langt forløb, vil du blive undervist af kompetente, veluddannede og erfarne kvinder, der gerne besvarer alle dine spørgsmål i forbindelse med den kommende fødsel.

På et fødselsforberedelseskursus hos os lærer du konkret, hvad du selv kan gøre under fødslen, og mens veerne står på. Du lærer om fødslens faser og forløb, vejrtrækningsteknikker og fødestillinger, og det giver dig mulighed for at opleve en fødsel med mindre smerte og med større tryghed. Som partner/ledsager lærer du bl.a. massageteknikker og redskaber, som hjælper dig til at støtte den gravide bedst muligt under fødslen.

Læs underviser Mette Axels bedste råd før og efter din fødsel eller forbered dig på, hvad du skal pakke til fødslen på sygehuset.
Du finder flere brugbare artikler eller træningsvideoer, som er relevante for dig, der venter barn på FOF Inspiration. 

Har du flere spørgsmål? Se ofte stillede spørgsmål og svar til fødselsforberedende kurser. 

Er du i tvivl om, hvilket hold du skal vælge, eller hvornår du skal starte din fødselsforberedelse - læs mere Fødselsforberedelse - Hvad skal jeg vælge?

Se videoen herunder hvor underviser Dorte Wahlberg fortæller om kurserne i fødselsforberedelse.

Filtrér

Bliv klar til fødslen på et af vores mange fødselsforberedende hold i Aarhus


Uanset om du er førstegangsfødende eller ej, så kan du få et stort udbytte ud af at deltage på et kursus i fødselsforberedelse, hvor vi hjælper dig på vej til en mere tryg fødsel med mindre smerte for din fødende krop.


Vi tilbyder bl.a. kurser i ve-træning og fødselsvejrtrækning - kurserne tilbydes også på engelsk.

Video: Præsentation af online ve-træning


Bliv klar til fødslen hjemmefra - Online kurser i ve-træning er også muligt, så du, og din partner, lærer at tackle dine veer hjemmefra.


Hvad består et fødselsforberedende kursus af?


Afhængigt af dine ønsker og behov kan du tilmelde dig enten det korte og effektive Ve-træningskursus, eller det mere dybdegående kursus “Fødselsvejrtrækning & ve-træning” som forløber over fire kursusgange.


  • - Ve-træning øger din evne til at tackle dine veer. Her får du redskaberne, så du kan finde den smertelindring, der virker for dig og din krop. Din partner/ledsager får også et indblik i, hvorledes man bedst muligt støtter den gravide under fødslen. Holdet tilbydes også med engelsk undervisning og/eller i online form via Zoom.


  • - Fødselsvejrtrækning & ve-træning er et dyberegående fødselskursus, hvor du over fire mødegange bliver klædt på til din fødsel med øvelser og undervisning i: kontrol over vejrtrækning, ve-stillinger/fødestillinger, afspænding og visualisering samt massageteknikker og andre støttemuligheder for ledsager.Hvad koster et fødselskursus?


Vores priser afhænger af, hvilket fødselskursus du ønsker at tilmelde dig. Priserne starter ved 100 kr. for et almindeligt kursus i ve-træning. Er du studerende, har du mulighed for at få studierabat på dit kursus hos FOF Aarhus. Du kan se priserne på de enkelte kurser på kursuslisten ovenfor.


Anmeldelser:“Jeg var en smule skeptisk over, om vi havde brug for et fødselskursus oven i det, som kommunen tilbyder. Jeg er dog rigtig glad for, at vi gjorde det. Det gav mig en masse værktøjer til at være aktivt med til fødslen, i stedet for bare at stå og se til, og jeg følte mig virkelig som en aktiv part under fødslen.

Vi mødte en masse andre par i samme situation som os, og det var spændende og nyttigt at høre deres tanker. Og så var det hyggeligt at tage til kurset hver mandag eftermiddag og slappe af med en masse vejrtrækningsøvelser.””Vi var rigtig glade for at deltage i online-kurset. Det, vi var særligt glade for ved denne online version var, at vi kunne afprøve arbejdsstillinger og massageteknikker i vores egen stue, hvor de første par timer af fødslen sandsynligvis vil finde sted. På den måde blev det meget praksisnært. Der var desuden, for os, en god tryghed i at sidde i egen stue og det føltes naturligt at give sig hen til øvelserne.

Underviseren var rigtig dygtig og imødekommende, og det var rart, at vi var få par, så der var tid og plads til spørgsmål.
Endeligt fungerede det godt, at der var sat tid af til, at mændene kunne snakke lidt sammen i et “andet rum”, mens kvinderne øvede vejrtrækning.”

Undervisning i fødselsforberedelse og vetræning ved FOF Århus i Fødselshuset, underviser Dorte Wahlberg

fof inspiration - Familieliv

Fødselsforberedelse 

Læs artikel, og hør to fødselspartnere fortælle om deres oplevelse af fødselsforberedelse.