Skip to content

Administrationen er flyttet. Kontoret er lukket for personlig betjening frem til 1. september. Du kan dog altid træffe os på telefon 6611 6845 mandag-torsdag kl. 10-14.

oel vin cider fof aftenskole

Vin, øl og andre drikkevarer

Vin, øl og andre drikkevarer

Smag vin fra hele verden, bryg dit eget øl eller noget helt tredje!

Kunne du tænke dig at blive klogere på druesorter, lande og områder? Eller måske er du mere til øl eller cider og vil vide hvordan det laves? 
Hos FOF Odense - Fredericia - Middelfart - Assens lærer vores undervisere dig, hvordan vin smager fra hele verden.

Vin, vin, vin

Vin bliver fremstillet ved gæring af druer. Vinen opdeles i sorter og typer samt landområder, som de kalder distrikter i de vinproducerende lande. 
Ifølge arkæologiske fund viser det, at vin går mere end 6.000 år tilbage i tide – her blev vin dyrket i Armenien. 
Ved du hvorfor vin sælges i mørkt glas? Det er faktisk for at beskytte vinen mod lys. Lys kan nemlig ødelægge vinen.

Der er meget mere at vide om vin – måske kan du endda vinde Bezzerwizzer med din nye viden om vin. På kurset får du desuden smagt på en masse forskellig vin fra forskellige druesorter. 
Så meld dig på et af vores hold, så du kan få større viden om vinen samt få smagt på lidt vin fra hele verden.

Øl når det er bedst

Der findes forskellige slags øl i hele verden – og ingen øl er ens. I Danmark kan øllen faktisk spores helt tilbage til bondestenalderen – ja, folk i Danmark har nærmest altid drukket øl og elsket det. 

Du kender nok til øl, og måske ved du, hvordan det smager. Eller måske gør du ikke. Lige meget hvad så kan du på vores kurser lære, hvordan du brygger det selv. Måske vil du gerne vide mere om processen bag øl, hvordan det fremstilles og hvilke ingredienser, som man skal bruge. 
Alt dette kan du finde ud af på et af vores kurser om øl. 
 
Måske synes du, at vi mangler et kursus om en anden lækker drik – så må du endelig skrive til os! Og ellers ser vi frem til at se dig på et af vores hold.