Skip to content
kurser i brødbagning hos FOF Sønderjylland

Bag brød som en mesterbager

Brødbagning er en kunst, hvor få, enkle ingredienser forvandles til varme, duftende mesterværker. Tag forklædet på, træd ind i køkkenet – og bliv mesterbager på en dag.

På dette kursus dykker vi ned i brødbagningens grundprincipper og lærer at forstå de processer, der ligger bag et godt brød. Vi arbejder med forskellige typer brød – fra det grove og fyldige til det luftige og lette – fx hvedebrød, fuldkornsbrød og madbrød. Du får også inspiration til at eksperimentere med smag og tekstur ved at tilsætte frø, kerner og krydderier.

På kurset lærer du bl.a.:
At bruge de basale ingredienser og det nødvendige udstyr til brødbagning
Hævningsteknikker, herunder koldhævning
De optimale bagetemperaturer og -tider
Gode tips til opbevaring af hjemmebagt brød

Kurset er for alle – både nybegyndere og dig, der allerede bager, men gerne vil finpudse teknikken og hente ny inspiration. Målet er at give dig redskaberne til at bage enkle, smagfulde brød hjemme i dit eget køkken.

Der vil være kaffe og te undervejs. Du får poser og æsker til at transportere dine brød hjem.

Ved kursets afslutning tager du følgende med hjem:
1 mindre franskbrød
1 madbrød
1 stort surdejsbrød
Ca. 20 "bag selv"-birkes

Materialer: 
Der må påregnes udgifter til råvarer på ca. 200kr. som afregnes med underviser. 



Information

  • Dato 23.11.2025-23.11.2025
  • Adresse Alssundskolen
    Stråbjergvej 3
    6400 Sønderborg
  • Lokale Skolekøkken
  • Bemærkninger Råvarer er som udgangspunkt ikke indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til råvarer på vores hjemmeside. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde til vores madlavningskurser.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 23.11.2025 10:00-15:30 Alssundskolen John Bramsen
John Bramsen underviser i FOF Sønderjylland

John Bramsen