Vil du gerne inspireres til at spise mere grønt og samtidig være en del af et hyggeligt, mindre fællesskab, hvor vi laver mad og spiser sammen én gang om måneden? Så er dette hold måske noget for dig!
Jeg har gennem årene stået bag forskellige madhold hos FOF. Selvom du tidligere har deltaget, kan du godt glæde dig til nye opskrifter, nye ideer – og som altid ny inspiration.
Baggrunden for det nye koncept er ønsket om at styrke det sociale og fællesskabet omkring madlavning. Erfaringer fra bl.a. mit mandehold har vist, hvor meget det betyder at mødes om maden, samtalerne og oplevelsen af at skabe noget sammen.
Menuerne er altid plantebaserede og som regel vegetariske – dog ikke nødvendigvis veganske. Jeg lægger vægt på at bruge danskdyrkede, økologiske bælgfrugter i stedet for importerede kikærter og linser.
Vi kommer bl.a. til at arbejde med:
Bælgfrugter i hverdagsretter
Klassikere i nye grønne klæder
Plantefars fra bunden
Frokoster og madpakker med grønt fokus
Der vil både være praktisk madlavning og teori, når det passer ind – vi dækker hele madplanen.
Et inkluderende fællesskab
Holdet er lille og overskueligt, og vi arbejder i et handicapvenligt køkken med plads til individuelle hensyn – både fysisk og socialt. Hvis du fx ikke trives på store hold i store køkkener, er dette et trygt alternativ.
Vi arbejder sammen to og to – du kan komme alene eller tage en ven med. Undervejs vil du lave mad med forskellige deltagere.
Min baggrund
Jeg har beskæftiget mig med vegetarisk madlavning siden jeg var ganske ung. Dengang deltog jeg i en madklub og arbejdede i køkkenet på byens medborgerhus, hvor jeg var med til at lave dagens vegetarret.
Privat har jeg i mange år levet flexitarisk med fokus på det grønne køkken. Jeg bor på landet med egen have og en lille marklod, hvor vi dyrker grøntsager til husholdningen. Jeg sylter, henkoger og er i det hele taget selvforsynende med mange råvarer – og bruger mange timer i køkkenet på at udvikle og forfine opskrifter til mine hold.
Materialer
Der må påregnes udgifter til råvarer på ca. 50 kr. pr. gang, som betales samlet ved første mødegang. Der kan forekomme kopiudgifter, men opskrifterne kan også printes hjemmefra.
Medbring
Forklæde, viskestykke, karklud og evt. egne knive.