Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Snittede skeer

SÅ LANG TID TAGER DET AT SNITTE EN SKE

SÅ LANG TID TAGER DET AT SNITTE EN SKE

SÅ LANG TID TAGER DET AT SNITTE EN SKE

 

Hvordan kommer man i gang med at snitte skeer som hobby?

Jeg har altid været glad for håndværk og været nysgerrig på det, siden jeg var dreng. Jeg har en stor interesse for friluftsliv, hvor man tit er ude og sidder ved bålet. Så er det fedt at have noget man selv har lavet, enten en kop, eller skål eller kniv, man selv har lavet. Jeg har lavet skeer i de sidste 5 år. Jeg vil sige det som Mozart, det er stærkt vanedannende, det her med at arbejde med træer. Jeg har ikke helt tal på det, men jeg har nok snittet over 100 skeer indtil nu. Det er noget, jeg gerne bruger som afslapning, efter den lille trold er puttet derhjemme.

 

Et helt fællesskab bag snittekunsten

 Man kan få meget inspiration fra nettet og der er også et kæmpe netværk online, hvor vi mødes dagligt og snitter med folk fra hele verden. Der er også snittefestival i Roskilde hvert år med workshops. Det er et nemt miljø at komme ind i. 

 

Hvor lang tid tager det at snitte en ske?

 Afhængig af detaljerne, så vil jeg sige de hurtige kan tage en time for en spiseske, men større skeer kan være 4-5 timer. Det handler om, om man også skal male og dekorere, eller om det skal være mere enkelt. Det behøver slet ikke tage lang tid. Man kan godt lave en god og fin ske på 1-2 timer, afhængig af materialer og værktøj.

 

Hvorfor skal man kaste sig ud i at snitte skeer?

Noget af det fede ved denne her hobby, er at det er et afgrænset projekt. Det er noget man kan hygge sig med i en aften eller to og så har man en fed gave eller noget til sig selv, som man kan glæde sig over i lang tid. 

 

Har du mod på at kaste dig ud i en kreativ hobby som at snitte skeer?

Find aktuelle hold for dig i Horsens og for dig i Vejle her.