Skip to content
Foredragsrække "Kulturtræf i Næstved" i FOF Syd- og Vestsjælland 2021

Kulturtræf

Kulturtræf

Kom og vær med til 5 spændende foredrag i Næstved med rigtig gode foredragsholdere og emner – lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600/*525 kr. Pris for et enkeltforedrag 150 kr.

Den gode historie
Kom og hør historiefortællerens allerbedste historier, som er inspireret af nutidsmenneskets problemer og dagligdagens drama – skarpt skårne, små og spændende historier, der er udviklet, skåret til og forfinet gennem mange års historiefortælling. Foredraget dykker ned i baggrunden for historierne, fortælleteknikker, og hvordan fortællingerne formes, påvirker os og kommer til live i mødet med publikum.
Aske Ebbesen, historiefortæller
Tirs. 21.09.21 kl. 14.30

Jørgen Riel
Forfatteren Jørgen Riel er uddannet telegrafist og navigatør, hvilket bragte ham til Grønland i 1953. Derfra tog han til varmen i Malaysia, hvor han bor i dag. Riel har skrevet mange skrøner med morsomme og alvorlige historier fra hverdagen i Grønland. Gå ikke glip af et spændende bekendtskab med denne eventyrer. 
Lillian Hjorth-Westh, foredragsholder
Tirs. 05.10.21 kl. 14.30

Amerika er tilbage
Donald Trumps sejr ved præsidentvalget 2016 var det største chok i USA’s politiske historie, og årene siden har været paradoksale. Millioner af amerikanere har haft en følelse af, at nationen befandt sig i et af sine mørkeste kapitler. Kan USA nu, under præsident Joe Biden, sænke temperaturen i den politiske debat, genoprette tilliden og enes om at løse såvel akutte som strukturelle problemer i det amerikanske samfund?
Niels Bjerre-Poulsen, historiker
Tirs. 19.10.21 kl. 14.30

Selfies, selvportrætter og jeg’et i en digital tidsalder
Ukritisk narcissisme, demokratisk deltagelse eller iscenesat virkelighed? Med smartphonen blev selfien allemandseje, men hvad fortæller selfiekulturen om jeg’et i en digital tidsalder, og hvordan adskiller det virale snapshot sig fra århundreders selvfremstilling i billedkunsten? Hør mere om jagten på selverkendelse, synlighed og sociale fællesskaber gennem skelsættende selfies og selvportrætter gennem tiden.
Christina Klestrup, kunstformidler
Tirs. 02.11.21 kl. 14.30

De syv glæder
Foredraget gør op med samtidens negative, fejlagtige syn på synd og viser, at de syv dødssynder er nøglen til at forstå, hvordan det moderne menneske lever helhjertet, nyder livet og gør verden til et bedre sted for vores efterkommere. Med dedikation og indsigt vender foredragsholderen litterære og idéhistoriske sten i sin søgen efter sandheden om de syv dødssynder – en kilde til selverkendelse, spiritualitet og livsmod.
Martin Herbst, cand.theol. og forfatter
Tirs. 16.11.21 kl. 14.30