Skip to content
Foredragsrække i Næstved forår 2023

Kulturtræf

Kulturtræf

Kom og vær med til fem spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og aktuelle emner.

Your Song – Elton Johns store sangskat
I 2022 kunne komponisten, pianisten og sangeren Elton John fejre 75-års fødselsdag. Hør en fortælling om flere sider af musikerens liv og et udvalg af de mange sange, han har skrevet. Foredragsholderen har i over 20 år fortolket Elton Johns sange i forskellige konstellationer, og i dette sangforedrag tager han os med på en musikalsk rejse gennem seks årtier og bringer os tættere på mennesket Elton John.
Nicolaj Holmboe, musikalsk playmaker 
Tirsdag 24-01-2023 kl. 14:30

Digital totalitarisme
I Danmark er der fuld fart på digitaliseringen. Vi har så travlt med at vinde det internationale digitaliseringskapløb og implementere nye teknologier, som samtidig overvåger og indsamler data om os, at borgernes ret til privatliv og demokratiet er kommet under pres. Foredraget belyser de mørke sider af den digitale revolution. Kendskab til truslerne mod det frie samfund er afgørende for at bekæmpe dem.
Mads Vestergaard, filosof og forfatter
Tirsdag 07-02-2023 kl. 14:30

“Nej, ikke en tysker!”
Med de ord modtog Preben Elkjær i 1979 meldingen om, at Danmark havde fået en ny landstræner – og at det var tyske Josef Emanuel Hubertus Piontek. Kom med på hele turen fra Sepp Piontek til Kasper Hjulmand og få et 360 graders perspektiv på professionaliseringen af dansk fodbold og konsekvenserne både på og udenfor banen – krydret med en masse gode historier, eksempler og legendariske spillere og kampe. 
Simon Ankjærgaard, journalist og forfatter 
Tirsdag 21-02-2023 kl. 14:30

Trier: Romerriget, vin og Mosel
Trier er Tysklands ældste by, og de mange velbevarede romerske ruiner viser, at byen i århundreder var den vestlige del af Romerrigets foretrukne kejserresidens. Triers placering i en varm dal ved Moselflodens skrænter gjorde den allerede i Romerriget til en vinmetropol. En af Triers mest berømte indbyggere, Karl Marx, havde vinproduktionen helt inde på livet, og han skrev om forholdene for de små vinproducenter i 1800-tallet.
Åse Lerche, cand.mag.
Tirsdag 07-03-2023 kl. 14:30

Det moderne Grønland
Hør fortællingen om et folk, der er gået fra fangerkultur til moderne nation på få årtier, og et land, der er gået fra at have status som dansk koloni over hjemmestyre til selvstyre. Der fortælles om grønlændernes svære vej til selvstyre og om de udfordringer, landet står over for i fremtiden. Der hersker mange åbne spørgsmål omkring selvstændighed, økonomi, fangst og fiskeri, minedrift, klimaændringer og turisme.
Uwe Lindholdt, lektor og biolog
Tirsdag 21-03-2023 kl. 14:30