Skip to content
Foredragsrække "Kulturtræf i Næstved" i FOF Syd- og Vestsjælland forår 2022

Kulturtræf

Kulturtræf

Kom og vær med til 5 spændende foredrag i Næstved med rigtig gode foredragsholdere og emner – lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600/*525 kr. Pris for et enkeltforedrag 150 kr.

Naboer og dødsfjender 
Kina er blevet en økonomisk gigant, som overskygger sine naboer. For bare få årtier siden havde både Sydkorea og Japan større økonomier og mere velstand end den kulturelle ”storebror”. Hvad har de til fælles, og hvad adskiller de tre østasiatiske giganter? Flere århundreder med mange konflikter og krige kaster lange skygger i de tre lande, der har arkitektur, litteratur og filosofi til fælles.  
Flemming Ytzen, redaktør og klummeskribent 
Tirsdag 25-01-2022 kl. 14:30

Kvinderne i den tidlige kristendom
På linje med andre religioner har kristendommen haft betydning for vores opfattelse af køn og kønsroller – og for at kvinden i mange tilfælde betragtes som underlegen. I kirkens tidlige historie tegner sig imidlertid et billede af kvindens store betydning for tilblivelsen af kristendommen. Få et unikt indblik i kvinderne i den tidlige kristendom – fra kønsfordelingen blandt Jesu disciple over ”chefdisciplen” Maria Magdalene til jomfru Marias autoritet.
Marianne A. Skovmand, sognepræst og forfatter
Tirsdag 08-02-2022 kl. 14:30

Teateranekdoter fra de skrå brædder
Hør spændende historier fra et liv som teaterformidler, skuespiller og rundviser i Operaen, Skuespilhuset, Det Kongelige Teater og Det Ny Teater. Foredragsholderen fortæller om de personligheder, han har mødt i teaterverdenen og om hans mangeartede arbejdsliv med teater og film.
Lars Halby, skuespiller og teaterformidler
Tirsdag 22-02-2022 kl. 14:30

En anderledes musikerkarriere
I dette musikforedrag markerer Lars Hannibal sit 40-års jubilæum i musikkens tjeneste med anekdoter fra sit mangefacetterede liv – fra koncerter i japanske lukkede templer og i Den Forbudte By i Beijing til tv-transmitterede koncerter i Lincoln Center i New York. Undervejs hører vi kendt og elsket guitarmusik af bl.a. Stanley Myers, J.S. Bach, Ulrik Neumann og Hannibals egne arrangementer af danske sange.
Lars Hannibal, guitarist
Tirsdag 08-03-2022 kl. 14:30

Campervan gennem Europa
Kan man rejse ud på langvarige eventyr, når børn rammer skolealderen? Nikolaj Witte siger ja – for er at rejse, opleve og blive klogere ikke den perfekte skole? Nikolaj og familien skiftede hus og have ud med 10 kvm på hjul, og de seks måneder på Europas landeveje ændrede familiens liv for altid. Tag med på en spændende rejse igennem lande, følelser, frustrationer, læring, sammenhold, nærvær og nysgerrighed.
Nikolaj Witte, eventyrer
Tirsdag 22-03-2022 kl. 14:30

Foto: © Carsten Boe