Skip to content
Foredragsrække "Tirsdagsklubben i Næstved" i FOF Syd- og Vestsjælland 2021

Tirsdagsklubben

Tirsdagsklubben

Kom og vær med 5 spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og emner – lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600/*525 kr. 

Hvad er kunst, og hvad er det værd?
Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være? Gennem udvalgte eksempler på både kontroversiel og folkekær kunst, giver foredragsholderen sit bud på kunstnerisk kvalitet samt tips til at forstå, hvad kunst er, og hvad vi kan bruge den til. 
Adrian Hughes, journalist
Tirs. 28.09.21 kl. 14.30

Lena Tidemand – med rubler under skørterne
Sygeplejerske Lena Tidemands unge år var eventyrlige og voldsomme. Hun arbejdede under flere krige, borgerkrig i Rusland og hungersnød i Ukraine, hvor hun reddede tusinders liv ved mod og snarrådighed. Hun fik den første Florence Nightingale-medalje i 1920 og var den første sundhedsplejerske i Danmark. Efter nogle år i Mongoliet, hvor hun gik på jagt mellem konsultationerne, skiftede hun pludseligt spor…
Barbara Zalewski, cand.mag. og ph.d.
Tirs. 12.10.21 kl. 14.30

Når skandaler og hemmeligheder afsløres 
Få et unikt indblik i, hvordan store afsløringer bliver til, når graverjournalisten tager os med bag kulisserne og fortæller om arbejdet med at afdække de sager, som myndighederne forsøger at mørklægge. Hør om det fascinerende samarbejde med fortrolige kilder, håndteringen af hemmelige dokumenter og om den systematiske research, der danner grundlag for de historier, som udfordrer magthaverne. 
Thomas Foght, journalist
Tirs. 26.10.21 kl. 14.30

Et liv med Kina
Få indsigt i den store udvikling, Kina har gennemgået de sidste fire årtier – en transformation, som foredragsholderen har bevidnet. Med stor indlevelse beretter han om sine utrolige oplevelser gennem 37 år fra de fjerneste afkroge af Kina til landets største by, Shanghai. Foredraget giver et mere nuanceret blik på Kina end den sort-hvide og polariserede måde, Kina ofte fremstilles på i dag som konkurrent til Vesten.
Henrik Bjørn, antropolog og eventyrer
Tirs. 09.11.21 kl. 14.30

Berlin
Siden genforeningen er Berlin blevet en af de mest levende metropoler i Europa. Byen syder af atmosfære og kreativitet og gør det til en overvældende oplevelse at se nærmere på byens kunst og kultur, arkitektur og gadebillede. Kom med på en kulturhistorisk rejse gennem 100 års omskiftelig historie, der har virket som en adrenalinindsprøjtning på kreativiteten i metropolen. 
Åse Lerche, cand.mag.
Tirs. 23.11.21 kl. 14.30