Skip to content
Foredragsrække "Tirsdagsklubben i Næstved" i FOF Syd- og Vestsjælland forår 2022

Tirsdagsklubben

Tirsdagsklubben

Kom og vær med 5 spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og emner – lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

Foredragsrækken består af 5 foredrag og prisen er 600/*525 kr. 

The Carpenters
1970’erne var årtiet, hvor den californiske popduo The Carpenters henrykkede hele verden med iørefaldende hits i en tidløs lyd. Men bag den glamourøse og perfekte facade udviklede søskendeparret Richard og Karen Carpenters liv sig til et helvede…
Allan Vendeldorf, journalist og forfatter 
Tirsdag 18-01-2022 kl. 14:30

Trone og trods
Året er 1193. Den danske prinsesse Ingeborg bliver gift med den franske konge Philip August. Men noget går galt på brudenatten, for næste dag forstøder den franske konge sin unge brud og sender hende hjem. Men Ingeborg nægter at rejse. Hun er Frankrigs dronning nu! Det bliver starten på 20 års skilsmissedrama – en helt utrolig historie fyldt med drama, beskidte kneb, bandlysning og stædighed.
Esther Rützou, fortæller og forfatter
Tirsdag 01-02-2022 kl. 14:30

De farlige forbrydere
Er alle mordere psykopater? Er alle psykopater mordere? Hør kriminalpsykologen fortælle om psykopati og de forskellige typer af psykopater, vi ofte møder i vores hverdag – de er nemlig ikke ens. Ikke alle er det for fuld udblæsning, men har psykopatiske træk, og nogle bliver kaldt psykopater, men er det egentlig slet ikke. Hvad skaber en psykopat? Og hvor går grænsen mellem en psykopat og et ubehageligt bekendtskab? 
Charlotte Kappel, kriminalpsykolog
Tirsdag 01-03-2022 kl. 14:30

De danske varulve
Maj 2021. Tre unge arabiske mænd forsøger at indkøbe AK-47 stormrifler, 500 patroner, magasiner til maskinpistoler og håndgranater. Hvad de ikke ved er, at sælgeren af bemeldte våben er en politimand fra PET. Således får Erland et midlertidigt kontor på Politigården, og en sen eftermiddag finder han en interessant pakke… Hør om en politimands efterforskning af et stykke ukendt besættelseshistorie.
Erland Leth Pedersen, kriminalassistent
Tirsdag 15-03-2022 kl. 14:30

Emilie Demant Hatt
Oplev en fortælleforestilling om maleren og forfatteren Emilie Demant Hatts eventyrlige og stormfulde liv, der blev stærkt præget af mødet med fire mænd. Emilies kunstneriske løbebane ændrede sig fra naturalisme til moderne, ekspressionistisk og dybt original malerkunst; et særegent livsforløb, en enestående kvinde, en kompromisløs kunstner. 
Dorte Smedegaard, musiklærer og organist
Tirsdag 29-03-2022 kl. 14:30