Skip to content
Foredragsrække i Næstved forår 2023

Tirsdagsklubben

Tirsdagsklubben

Kom og vær med til fem spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og aktuelle emner.

Storbritannien: Fra imperium til småstat
Brexit-afstemningen i 2016 ændrede på Europas politiske landkort. Storbritannien – som ved indgangen til det 20. århundrede var klodens største, mægtigste og rigeste imperium – er ude af Europa og i strid med sig selv og hinanden. Hvordan kunne det gå så galt, og risikerer det Forenede Kongedømme at falde helt fra hinanden? Vi kommer også ind på britisk litteratur, populærmusik og kulturindustriens påvirkning.
Flemming Ytzen, redaktør og klummeskribent 
Tirsdag 17-01-2023 kl. 14:30

Mine 30 år som livvagt
Hør en ærlig beretning om at passe på kongelige, politikere og andre VIP’s igennem 30 år – fra dronning Margrethe til Muhammed-kritikere og politikere fra ind- og udland. Livvagten giver et unikt indblik i, hvordan man tidligere lavede personbeskyttelse, og hvordan man gør i dag. Han fortæller om sine mange rejser, og hvordan man hele tiden skal være klar til det værst tænkelige scenarie, uanset hvor man er.
Torben Vigh, livvagt
Tirsdag 31-01-2023 kl. 14:30

Fra pest til corona 
Epidemier gør os hver gang en smule klogere på, hvordan vi håndterer det næste tilfælde af en smitsom sygdom, der breder sig ukontrolleret. En epidemi er ikke længere nødvendigvis en ustyrlig katastrofe, som da pesten huserede i Middelalderen. Med epidemier følger også sammenhold, samfundssind og effektiv sygdomsbekæmpelse. Hør foredraget om 12 skelsættende epidemier gennem 700 års Danmarkshistorie. 
Morten Arnika Skydsgaard, museumsinspektør og ph.d.
Tirsdag 14-02-2023 kl. 14:30

Økonomisk kriminalitet gennem 200 år
Kom med på en spændende, rystende og dramatisk 200-års historisk tur fra ludomanen Christian Birch i 1820 til Britta Nielsen i 2020. En oplevelsesrig fortælling om en mangfoldighed af banditter i habitter, kjoler og ordener med fokus på spektakulære sager samt deres omfattende menneskelige og økonomiske omkostninger for samfundet. En rejse ind i menneskers magtbegær, drømme, fristelser og bedrag. 
Anders Wejrup, foredragsholder
Tirsdag 28-02-2023 kl. 14:30

København med vokseværk
Siden 1990’erne har hovedstaden forvandlet sig fra ”en blind vej mod nord” til Skandinaviens trafikale knudepunkt. Schlüters regering banede vejen for Øresundsbroen, Ørestaden, Metroen og en stribe af nye byområder. Med København som arkitektonisk legeplads, er det lykkedes en ung generation af danske arkitekter at skabe en ny vision for fremtidens by, der vidner om et ændret forhold mellem menneske, by og natur. 
Frederik Lindskov, kunsthistoriker og foredragsholder
Tirsdag 14-03-2023 kl. 14:30

Foto: © Jens Cederskjold, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons