Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

De næste 25 års verdenshistorie med Clement Kjersgaard

De næste 25 års verdenshistorie med Clement Kjersgaard

Med afsæt i sin enorme historiske viden og sit store journalistiske overblik over den globale situation, giver Clement i dette foredrag sine bud på, hvordan tidens store temaer vil forme verdenshistorien de næste 25 år. Er demokratiet på spil? Er vi på vej mod en ny verdensorden – eller ingen? Kan demokratiet tabe? Hvad afgør magtfordelingen – og hvad afgør rollerne til USA, Kina, Rusland og Europa?

Analysen fra Clement Kjersgaard er klar: Turbulensen er først lige begyndt – og "de gode gamle dage" kommer ikke tilbage. Over de sidste 10 år har udviklingen igen og igen overrasket både politikere og eksperter. Hvem havde f.eks. medregnet corona, Ukraine, den teknologiske udvikling og klimaet i deres fremskrivninger af verden? I stedet blev magthavernes magtesløshed afsløret. Politikerne tager fejl, når de tror, at vi står rustet til fremtiden. Tværtimod undervurderer de stadig de udfordringer, der venter!

Der bliver naturligvis masser af tid til spørgsmål og svar.

Om Clement Kjersgaard

Clement Kjersgaard voksede op i Aarhus, rejste som 16-årig alene til Hong Kong, hvor han tog sin studentereksamen, blev uddannet på Universitet i Oxford (i filosofi, politik og økonomi). I 2002 grundlagde han nyhedsmagasinet RÆSON (raeson.dk) og siden 2004 har han lavet tv (og senere også radio) for DR på et hav af programmer – herunder Debatten, Deadline, Clement Direkte og en række programmer om USA og Storbritannien. Som 35-årig vandt han Publicistprisen, og han er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og ordstyrere.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag