Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 19. juni.

Vild virus med professor Jens Lundgren

Vild virus med professor Jens Lundgren

Kom med helt ind i det sundhedsfaglige og politiske maskinrum, når professor Jens Lundgren ser tilbage på de to vilde ”pandemiår” - den største samfundskrise i fredstid og den største sundhedskrise siden den spanske syge!

Professor Jens Lundgren stod i danskernes tv nærmest dagligt og redegjorde for status og udvikling i pandemien. Men hvorfor han blev han hele Danmarks ”kloge ugle” i medierne? Og hvordan blev han pludselig rådgiver for Mette Frederiksen, regeringen og sundhedsmyndighederne? Jens Lundgren er sammen med Lars Igum Rasmussen, sundhedsredaktør på Politiken, bogaktuel med den anmelderroste bog »Vild Virus« (Politikens Forlag).

Til dette foredrag vil Jens Lundgren i en underholdende og dybdegående samtale med Lars Igum Rasmussen bl.a. uddybe, hvorfor myndigheder og eksperter misforstod virussen i de første måneder af 2020, hans møde med den første covid-patient på Rigshospitalet og afprøvningen af det første dokumenterbare lægemiddel mod covid-19, han udførte sammen med den amerikanske ”coronageneral” Anthony Fauci.

Ifølge Jens Lundgren er Danmark et af de lande i verden, der trods udfordringen har klaret sig bedst. Til foredraget vil han fortælle hvorfor, ligesom han vil fortælle om vores fremtid med det coronavirus, der aldrig forsvinder igen.

Du får som publikum rig lejlighed til at stille spørgsmål til Jens Lundgren og Lars Igum Rasmussen.

Om Jens Lundgren

Jens Lundgren (f. 1960) er ordførende professor i infektionssygdomme ved Det Sundhedsfaglige Fakultet, Københavns Universitet. Overlæge ved afdelingen for infektionssygdomme på Rigshospitalet. En af verdens førende HIV-forskere.

Under pandemien rådgav Jens Lundgren både Sundhedsstyrelsen og regeringen, ligesom han arbejdede tæt sammen med toppen af det amerikanske sundhedsvæsen under pandemigeneral Anthony Fauci. Til dagligt er han leder af en 90 mand stor forskningsgruppe, der forsker i behandling af infektionssygdomme.

Om Lars Igum Rasmussen

Lars Igum Rasmussen (f. 1975) er journalist og sundhedsredaktør på Politiken, hvor han siden januar 2020 i over 200 artikler har dækket pandemien i nyhedsartikler, interview, analyser og reportager. Han har i 20 år arbejdet som journalist og stort set kun skrevet om sundhedsområdet og sundhedspolitik blandt andet som redaktør på Altinget Sundhed på Christiansborg og Ugeskrift for Læger.

Foto: Robin Skjoldborg