Skip to content
foto af kvinde der dyrker yoga

Hatha yoga

Effektiv træning med hatha yoga i København – opnå styrke og indre ro

Hatha yoga er den klassiske og mest udbredte form for yoga. Når du dyrker hatha yoga, opnår du balance mellem krop og sind gennem åndedrætsøvelser og grundlæggende, fysiske yogastillinger – som regel udført i et roligt tempo med pauser mellem stillingerne. Hatha yoga er et godt sted at starte, hvis du aldrig har prøvet yoga før.

Hvordan foregår undervisningen i hatha yoga?

Hatha yoga er en blid yogaform, der danner grundlag for de fleste andre, mere avancerede yogaformer. Undervisningen består af en række yogastillinger, som har til formål at udstrække og smidiggøre kroppen og løsne ophobede spændinger. Hatha yoga er kendetegnet ved at hele kroppen arbejdes igennem. Typisk laver vi én stilling ad gangen og bruger tid på at mærke strækket undervejs. I undervisningen lægges der vægt på, at stillingerne udføres korrekt og efter den enkeltes kropslige formåen. Vi afslutter med afspænding. 

Hvad er fordelene ved at dyrke hatha yoga?

Hatha yoga er effektiv træning, som retter kroppen ud og modvirker den stivhed, som giver dårlig ryg, hovedpine og nakkespændinger. Hele kroppen arbejdes igennem, og du opnår øget smidighed, styrke, balance og kropsbevidsthed. 

Hvem er undervisningen i hatha yoga henvendt til?

Hatha yoga er for alle – både nybegyndere og garvede, gamle og unge, mænd og kvinder. Vi har grundkurser i hatha yoga, men også særlige hold henvendt til f.eks. mænd og seniorer. Hatha yoga er et godt sted at starte, hvis du er nybegynder. 

Hvilket niveau foregår undervisningen på i hatha yoga?

Vores yogahold er som udgangspunkt ikke opdelt i niveauer. Hvis andet er tilfældet, vil det fremgå af kursusbeskrivelsen. Det betyder, at du kan deltage på alle FOF København og Nordsjællands yogakurser uanset om du er nybegynder eller har dyrket yoga i mange år. Yoga er ikke en holdsport – derfor er der plads til både begyndere og øvede på de fleste hold. Underviseren tilpasser sin undervisning efter den enkeltes behov og niveau. Du er ikke til besvær som nybegynder. Prøv dig frem og bed endelig om hjælp fra din underviser undervejs.

Hvem underviser i hatha yoga?

Vores yogaundervisere er erfarne og kompetente med en bred vifte af erfaringer fra både ind- og udland, og de holder sig opdaterede med den nyeste viden om yoga og yogaundervisning. Du kan læse om underviseren under det enkelte hold.

Hvor kan jeg tilmelde mig kurserne i hatha yoga?

Du kan se alle vores hatha yogahold herunder. Her kan du også tilmelde dig yogaundervisningen i København og de andre områder, vi dækker. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig på tlf. 4596 0100 eller e-mail hej@fof-kn.dk.

Er der ingen kurser nedenfor, eller er de allerede startet, kan du kontakte os for evt. overskydende pladser på de igangværende hold.

Filtrér
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6