Skip to content
Hør om Hørsholms borgmestres liv og virke. Og blive klogere på, hvorfor kommunen ser ud, som den gør i dag.

De skabte nutidens Hørsholm

De skabte nutidens Hørsholm

Nielsen, Jørgensen, Sundberg og Falkensteen. Det er navnene på de fire borgmestre, der fra 1940’erne gjorde Hørsholm moderne. Frem til 1990’erne stod de bag skoler, veje, kulturhuse og reformer, der skabte udvikling og debat i kommunen. I dette foredrag kommer du tæt på borgmestrenes liv og virke. Og bliver klogere på, hvorfor kommunen ser ud, som den gør i dag.

Fortæller er Anders Dalsager, byarkivar og historiker, Museum Nordsjælland. 

Sted: Konfirmandstuen, Sdr. Jagtvej 1-3, Hørsholm

6 ture og foredrag om Hørsholm-området

Hørsholm-området er blandt landets smukkeste egne. Og så gemmer den på noget af den mest spændende Danmarkshistorie. I denne række foredrag og vandringer får du serveret fascinerende fortællinger om de konger, dronninger, bønder og borgmestre, der formede Hørsholm og omegn. Det sker i selskab med dygtige historikere fra Hørsholmarkivet og Museum Nordsjælland, der bringer dig tæt på fortiden - og gør dig hjemmevant i dit lokalområdes historie.

Det er både muligt at booke plads på enkelte af arrangementerne - eller at få mængderabat ved at booke hele pakken. Uanset hvad du vælger, kommer du tæt på de historiske spor og fortidige begivenheder, der gemmer sig i Hørsholms, Rungsteds, Usserøds og Vallerøds bygninger, veje og naturområder.

Kend din Hørsholm historie - 6 foredrag og byvandringer - Alle 6 foredrag til en billigere pris!

Du kan også tilmelde dig turene/foredragene enkeltvist her:

Din lokalhistorie – på en time

Folehaveskov - historiens grønne skatkammer

På besøg hos arbejderne: Fabrikker og arbejderboliger i Usserød

Rungsted: Fiskerlejet, der blev ferieparadis og villaområde