Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Foredrag om kolesterol med Jerk W. Langer hos FOF Nordsjælland 2022

Jerk Langer

Jerk Langer

FASTE UDEN SULT

med antiinflammatorisk kost

Har du overvejet at faste? Mange springer morgenmaden over, for periodisk faste er blevet den nye sundhedsbølge i Danmark. Men hvad er op og ned på fænomenet, og er det mon noget for dig?

I dette foredrag fortæller læge Jerk W. Langer om periodisk faste med udgangspunkt i sin nye bog 'Faste uden sult' (Politikens Forlag). Med afsæt i videnskab og årelang erfaring med klienter får du et opdateret overblik over fastens mange muligheder, uanset om man drømmer om mere overskud i hverdagen, vægttab eller et sundere og længere liv. Hør hvordan periodisk faste kan gøre vores krop mere modstandsdygtig, holde hjernen mentalt skarp, måske endda beskytte mod aldring og sygdom. Faste kan gøre det lettere at opnå en sund vægt, uden at man er plaget af sult.

Er morgenmaden dagens vigtigste måltid, eller er det en myte? Har kroppen gennem evolutionen ligefrem tilpasset sig til at faste? Kan man spise antiinflammatorisk og faste på samme tid? Jerk kaster lys over disse spørgsmål og flere til. Han understreger, at periodisk faste ikke er en mirakelkur eller hurtig løsning, men en mulighed, som kan være værd at overveje. Du får indsigt i de mulige gevinster, resultater fra kliniske studier, og et kig ind i cellernes maskinrum og grundlæggende biologiske mekanismer som autofagi, mitofagi, mTOR, og ketonstoffer.

Hvad enten du selv vil prøve faste, eller i første omgang nøjes med at forstå dens muligheder og begrænsninger, bliver det spændende at høre om et felt, som stadig flere prøver på egen krop. Få masser af tips til at komme i gang og god lejlighed til at få svar på dine spørgsmål. 

Jerk W. Langer er læge og forfatter til en række bøger, bl.a. '21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost', 'Collagen – stærk, sund og smertefri', 'Sænk dit kolesterol' og seneste ’Faste uden sult’. Jerk har været vært i flere tv-programmer, bl.a. TV2-serien 'En kur der dur'.