Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Mød ghostwriteren – den usynlige forfatter

Mød ghostwriteren – den usynlige forfatter

Boghandlerne svømmer i biografier. Hvad mange måske ikke ved er, at der bag disse litterære værker typisk står ghostwriters – altså professionelle forfattere, der kommer tæt på kendte personer og hjælper dem med at forme deres livshistorier. Men hvordan navigerer ghostwriteren gennem denne komplekse proces? Det er kernen i dette fascinerende foredrag med en af landets mest efterspurgte ghostwriters, forfatteren Danni Travn.

Denne aften træder Danni Travn ud af skyggen og kaster lys over de skjulte rum, hvor ghostwritere arbejder tæt sammen med deres berømte klienter. Han deler sin indsigt i, hvordan han formår at gøre sig usynlig, samtidig med at hans bøger om ikoniske danskere som Bent Fabricius-Bjerre, Lis Sørensen, Anja Andersen, Preben Kristensen, Jesper Langberg og Jesper Klein har ligget på bestsellerlisterne og begejstret anmelderne over det seneste årti.

Dette tankevækkende og humoristiske foredrag byder også på anekdoter fra kulissen samt et dybt indblik i værktøjskassen, som en usynlig forfatter som Danni Travn anvender. Efter foredraget vil du som publikum nok opleve, at du læser biografier med en fornyet og skarpere opmærksomhed på de komplekse processer, der ligger bag disse fængslende livsfortællinger.

Om Danni Travn

Danni Travn er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og MA i Cultural Studies fra Goldschmidts University of London. Han har skrevet bøger om og med nogle af de største ikoner i Danmark. Tidligere har 300.000 tv-seere kigget med, da DRs kulturprogram »Gejst« fulgte hans arbejde som ghostwriter. I juni 2020 var han desuden med til at skabe forestillingen »Alletiders krisesange« til Det Kongelige Teater. Med Danni Travn som vært åbnede forestillingen Skuespilhusets Store Scene efter coronanedlukningen. Danni er en erfaren og vellidt foredragsholder, der har optrådt landet over – både solo og i selskab med de personer, han har skrevet om.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag