Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra torsdag den 28/9 kl. 17 til og med mandag den 2/10 kl. 5. I dette tidsrum er det ikke muligt at foretage tilmeldinger. Kontoret er lukket for henvendelser fredag den 29/9.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked, når vi åbner igen
Digital ulighed

Digital ulighed – hvordan undgår vi et nyt klassesamfund?

Digital ulighed – hvordan undgår vi et nyt klassesamfund?

I Danmark er myndigheder, offentlige institutioner og private virksomheder gennemdigitaliseret. Men hvordan understøtter du dit barns skolegang, hvis du ikke kan bruge Aula og de digitale læringsplatforme? Kan du reelt få overblik over og styre din økonomi uden adgang til netbank? Hvad er dine muligheder for at være i dialog med myndighederne uden MitID? Kan du få et job, hvis du ikke behersker tidens basale informationsteknologi og ejer en smartphone? Eller ikke vil? Eller ikke har råd?

FOF København inviterer til debat i Kulturhuset Indre By om, hvordan vi undgår at skabe et nyt klassesamfund i en digital verden. Vi kommer til at sætte spot på, hvem der er tabere og vindere, når graden af digitalisering øges, og hvad vi som samfund og borgere kan gøre for at etablere de rigtige balancer.

Debatten tager afsæt i en kommende borgerundersøgelse fra organisationen Algoritmer, Data og Demokrati (ADD-projektet), som offentliggøres kort inden debatarrangementet, og som bl.a. vil afdække digital inklusion og ulighed i samfundet. Vi har inviteret tre markante profiler til panelet, og du er som publikum velkommen til at blande dig i debatten.

I panelet:

Lisbeth Knudsen
Lisbeth Knudsen.

Lisbeth Knudsen er strategidirektør hos Altinget og tænketanken Mandag Morgen. Derudover er hun også leder af oplysnings- og dialogindsatsen hos ADD-projektet.

 

Anders Kjærulff
Anders Kjærulff.

Anders Kjærulff er journalist, debattør og foredragsholder samt medstifter af Analogiseringsstyrelsen.

 


Andreas Holbak Espersen.

Andreas Holbak Espersen er digitaliseringspolitisk chef hos Dansk Industri (DI).

 

Der kommer en yderligere panelist.

 

Moderator:

Marie Høst
Marie Høst. Foto: Lasse Bach Martinussen.

Marie Høst er tech.-journalist og podcastvært.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag