Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 19. juni.

Hans Petter Hougen – foto Tariq-Mikkel-Kahn

En retsmediciners hverdag

En retsmediciners hverdag

Kender du 117 måder at dø på? Det gør retsmediciner Hans Petter Hougen, der bl.a. er kendt fra podcasten »Danske Drabssager« og serien »Dødens Detektiver« på Discovery. I over 40 år har han i kittel og med skalpel hjulpet politiet med at opklare utallige kriminalsager. Selv små spor på de døde kan hjælpe de levende med at forstå, hvad der er sket.

Bog af Hans Petter Hougen

Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget? Kan humor redde ens sind fra at blive tynget af alt ondskaben? Eller skal man være af en særlig støbning, for at kunne klare det? Når man står bøjet over et lig og beskæftiger sig med de mørke sider af samfundet, er det vigtigt at huske på, at udenfor skinner solen.

Få et sjældent indblik i en normalt lukket verden, når professor i retsmedicin Hans Petter Hougen åbner op for sine erindringer. Hans Petter Hougen har over 12.000 obduktioner i bagagen og kender til opklaringen af mange af danmarkshistoriens værste forbrydelser, folkemord i Kosovo, gangsterdrab i USA og naturkatastrofer som tsunamien i Thailand. De senere år har Hans Petter Hougen medvirket i diverse tv-udsendelser og podcasts. Desuden har han udgivet en stribe bøger, senest »117 måder at dø på« (Hougen – Lindhardt & Ringholf, 2023).

Det bliver en spændende aften, hvor den karismatiske retsmediciner fortæller om flere af de sager, der har gjort mest indtryk på ham igennem livet. Fra menneskelig ondskab til naturkatastrofer og trafikulykker, som brat kan smadre familiers liv.

Du får rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Foto: Tariq Mikkel Kahn

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag