Skip to content
Hans Petter Hougen – foto Tariq-Mikkel-Kahn

117 måder at dø på – en retsmediciners hverdag

117 måder at dø på – en retsmediciners hverdag

Kender du 117 måder at dø på? Det gør retsmediciner Hans Petter Hougen (også kendt fra podcasten »Danske Drabssager« og serien »Dødens Detektiver« på Discovery), som i over 40 år i kittel og med skalpel har hjulpet politiet med at opklare utallige kriminalsager.

Hvor selv små spor på de døde kan hjælpe de levende med at forstå, hvad der er sket. Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget? Kan humor redde ens sind fra at blive tynget af alt ondskaben? Eller skal man være af en særlig støbning, for at kunne klare det? Når man står bøjet over et lig og beskæftiger sig med de mørke sider af samfundet, er det vigtigt at huske på at udenfor skinner solen.

Få et sjældent indblik i en normalt lukket verden, når professor i retsmedicin Hans Petter Hougen åbner op for sine erindringer. Hans Petter Hougen har over 12.000 obduktioner i bagagen og kender til opklaringen af mange af danmarkshistoriens værste forbrydelser, folkemord i Kosovo, gangsterdrab i USA og naturkatastrofer som tsunamien i Thailand. De senere år har Hans Petter Hougen medvirket i diverse tv-udsendelser og podcasts.

Desuden har han udgivet en stribe bøger, senest »117 måder at dø på« (Lindhardt & Ringholf, 2023).


Hans Petter Hougens bog »117 måder at dø på« (2023).

Det bliver en spændende aften, hvor den karismatiske retsmediciner fortæller om flere af de sager, der har gjort mest indtryk på ham igennem livet.

Fra menneskelig ondskab til naturkatastrofer og trafikulykker, som brat kan smadre familiers liv. Du får rig lejlighed til at stille spørgsmål.

KU.BE’s populære spisested SPISE.STUEN har sammensat en lækker menu til FOF København og Nordsjællands gæster, som kan nyde en lækker tapasanretning inden arrangementet. Book bord og bestil maden her.

Om Hans Petter Hougen

Professor i retsmedicin, dr.med., ph.d med over 30 års erfaring i retsmedicin på Retsmedicinsk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Medical Examiner Department, Miami, Florida og i talrige lande rundt om i verden med et bredt interessefelt inden for faget med særligt fokus på skud- og eksplosionsskader, samt anvendelse af retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde. Statsobducent i perioden 2004-2017.

Publikum til foredrag ved FOF København

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag