Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Foredrag om Hannah Arendt hos FOF København

Hannah Arendt: Eichmann i Jerusalem. Om det ondes banalitet

Hannah Arendt: Eichmann i Jerusalem. Om det ondes banalitet

I lyset af den nuværende konflikt mellem Israel og Hamas kan det være ekstra relevant at følge Hannah Arendts oplevelse i Jerusalem i juli 1961. Her fulgte hun retssagen mod Adolf Eichmann. Efter at hun havde rapporteret til tidsskriftet The New Yorker, samlede hun sine artikler til denne bog. Da den udkom i 1963, fik den en stormfuld, kritisk og ligefrem fjendtlig modtagelse.

Forelæsningen vil gennemgå bogen samt hele sagens historie, sådan som den forgrener sig til den moderne stat Israel. – Den aktuelle dokumentarserie »Topnazistens tilståelse« kan i denne forbindelse anbefales.

Illustration: Portræt af Hannah Arendt på en mur i gården til hendes fødested i Hannover. Billedet er gengivet fra et fotografi af Käthe Fürst og viser portræt af filosoffen og hendes berømte citat, der på dansk betyder »Ingen har ret til at adlyde«. Kunstværket er fremstillet af hannoveranske graffitikunstner Patrik Wolters aka BeneR1 i august 2014.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag