Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Foredrag om Hannah Arendt hos FOF København

Hvad Hannah Arendt ved om Putin

Hvad Hannah Arendt ved om Putin

Hvad foregår der i Putins hoved? Det spørgsmål har mange stillet sig selv siden invasionen i Ukraine.

I sit hovedværk om totalitarismen analyserer filosof Hannah Arendt den totalitære stat, og værket kan i dag give os en nøgle til at forstå udviklingen i Rusland og Ukraine. Hannah Arendt peger med sin analyse bl.a. på, at det ikke er én vanvittig persons vilje, men i lige så høj grad nedarvede metoder og totalitære logikker, der har ført til situationen i Rusland i dag.

Hør Karin Wolgast − ph.d. og en kapacitet inden for tysk kultur og historie – læse Hannah Arendt op imod Putins Rusland og den aktuelle krig.

Kom med og få en introduktion til et hovedværk i det 20. århundrede og et blik, der ikke er breaking news, på krigen i Ukraine.

Illustration: Portræt af Hannah Arendt på en mur i gården til hendes fødested i Hannover. Billedet er gengivet fra et fotografi af Käthe Fürst og viser portræt af filosoffen og hendes berømte citat, der på dansk betyder »Ingen har ret til at adlyde«. Kunstværket er fremstillet af hannoveranske graffitikunstner Patrik Wolters aka BeneR1 i august 2014.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag