Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Besøg Vilhelm Lauritzen Terminalen med FOF København

Eksklusiv rundvisning i Vilhelm Lauritzens terminal

Eksklusiv rundvisning i Vilhelm Lauritzens terminal

Her kommer en enestående chance for at besøge den fredede Vilhelm Lauritzen Terminal i Kastrup Lufthavn, som normalt er lukket for offentligheden.

Selve Kastrup Lufthavn er opført i 1925, og lidt over 10 år efter havde man brug for en passagerterminal. Den anerkendte danske arkitekt Vilhelm Lauritzen stod for at tegne terminalen, der blev bygget i årene 1936-1939. Vilhelm Lauritzen er bl.a. kendt for også at have tegnet Radiohuset på Frederiksberg (1937-46), Folkets Hus på Vesterbro (det nuværende Vega, 1935-56) og Danmarks ambassade i Washington D.C. (1960).

I 1999 blev bygningen flyttet til et stille hjørne af lufthavnen og renoveret tilbage til sit oprindelige udseende. I dag bruges terminalen kun ved særlige lejligheder, som f.eks. når man modtager besøg fra kongelige og statsoverhoveder.

På denne rundvisning får du en eksklusiv mulighed for ar nyde den flotte istandsættelse, mens du hører om terminalens spændende historie.

Værd at vide

Mødested: Vilhelm Lauritzen terminalen, Vilhelm Lauritzens Alle 1, Kastrup

Der er fri parkering foran bygningen.

Foto: Detaljer fra terminalen fotograferet af seier+seier