Skip to content
Jytte Vikkelsøe foredrag

Jytte Vikkelsøe - Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

Jytte Vikkelsøe - Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

Kærlighedsbegrebet er udfordret i disse år. Til trods for skilsmissestatistikkerne håber vi stadig på at leve lykkeligt sammen til vores dages ende. Så hvorfor lykkes det ikke rigtig for os?
Denne aften udfordrer Jytte Vikkelsøe vores forestillinger om forelskelse, romantik og kærlighed, når hun kortlægger, hvorfor vi aldrig forelsker os i den forkerte, og hvorfor vejen til det kærlighedsliv, vi så inderligt længes efter, altid går gennem vores mest fastlåste parforholdskonflikter.
I hendes banebrydende bog »Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte« (2017) er en af de mest overraskende konklusioner, at de uoverensstemmelser, der senere ødelægger selv de bedste parforhold, er bygget ind i forelskelsen helt fra begyndelsen. Du falder kun for et menneske, der i sin personlighedsstruktur bærer kimen til konflikt med netop dig i sig.
Så kom og få en helt ny forståelse af kærlighedens forunderlige, livgivende væsen og funktion, så parforholdet kan leve og blomstre – hvem ved … måske helt til døden jer skiller?


Om
Jytte Vikkelsøe er Ph.D. i social psykologi med speciale i proces-orienteret psykologi og har boet i mere end 2 årtier i USA, hvor hun arbejdede hun med individuelle- og parforholdsproblematikker i sin private praksis. Hun har virket som konsulent og supervisor i USA, Europa, Australien, New Zealand, Rusland og Asien.
Uanset om arbejdet har været med enkeltpersoner, par, grupper eller organisationer, fokuserer Vikkelsøe på at forstå udfordringer, konflikter og andet kaos som dynamiske forandringsprocesser og spændende muligheder for vækst.
Jytte Vikkelsøe er forfatter til bogen Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte (Gyldendal 2017) og har deltaget i mange radio- og tv-programmer, bl.a. som ekspert i flere af DR2’s Temalørdage, blandt andre Mor er den værste i verden, Hurra for krisen i parforholdet og DR podcasten Hjerteflimmer for voksne sammen med Sara Bro.