Skip to content
Billede fra Liechtenstein

Europæiske miniputstaters bemærkelsesværdige overlevelseshistorier

Tag med på et godt gammeldags road trip rundt i Europa, når eventyreren besøger nogle af kontinentets mindste lande - Luxembourg, Liechtenstein, San Marino, Monaco og Andorra. Han dykker ned i deres spændende og meget forskelligartede historie, samtidig med at han leder efter den gode og sjove historie.

Jan Tvernø har altid interesseret sig for geopolitik og undret sig over, hvordan Europas små, men meget succesfulde, lande har overlevet verdensdelens mange store omvæltninger siden forrige århundredeskifte.

På sin vej vil han også besøge en italiensk eksklave i Schweiz, en spansk eksklave i Frankrig og ikke mindst den italienske kommune, som i 1963 erklærede sig selvstændig fra Italien, da de mente det bevist, at kommunen aldrig havde været en del af Italiens samling i 1800-tallet.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 01.05.2024 14:00-16:45 Rødding Centret Jan Tvernø
Jan Tvernø
Foredragsholder

Jan Tvernø

Jeg er et helt almindeligt menneske, som på min egen kringlede facon, har formået at skabe en usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser ude i verdens yderste afkroge. Jeg synes derfor selv, at jeg er et meget privilegeret menneske og har noget at byde på af almen interesse.

Jeg holder foredrag, fordi jeg gerne vil medvirke til at afmystificere og afdramatisere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige interkulturelle møder med helt almindelige mennesker, i eksempelvis Sudan, Iran, Bolivia, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea.

Jeg holder meget af at formidle dette budskab om forståelse på tværs af forskelligheder på en humoristisk, selvironisk og rigt illustreret facon med mit eget, tør jeg godt sige, meget roste billedmateriale.