Skip to content
Tandem cykel

Tandem sprogkurser

Tandem sprogkurser - med opfølgning

Et samarbejde mellem Sprogskolen i Kolding og FOF Sydjylland

'Tandem’ betyder, at f.eks. en italiener, som går i den kommunale Sprogskole og er ved at lære dansk vil være på samme kursus som en dansk kursist, der er ved at lære italiensk i FOF Sydjylland.

Undervisningen vil foregå over 6 gange som eftermiddagskursus med to lektioner pr. gang. Forløbet gennemføres i KUC’s lokaler med sprogundervisere fra FOF Sydjylland.

Hvad går kurserne ud på?

Projektet er et pilotprojekt, som Sprogskolens elever med modersmål i italiensk, spansk og tysk, der er ved at lære dansk vil blive sat sammen med kursister fra FOF-regi, som er ved at lære de nævnte sprog.

Fokus vil være på at lære om og af hinandens kulturer, men også at lære at tale hinandens sprog ”rigtigt” med fokus på udtalelsen. En tysker, som lærte dansk, udtalte et rådyr som et rovdyr og det kan jo give misforståelser. Så formålet er at lære af hinanden, hvordan ordene så også udtales på det sprog, som de to parter gerne vil lære.

Formålet er også, at deltagerne får et netværk, hvor de efterfølgende kan mødes på egen hånd - enten privat eller ude i byen.


Opfølgning

Vi mødes et halvt år senere på KUC - i oktober 2024 - til et opfølgende møde, hvor vi hører om, hvordan det er gået det sidste halve år. Om deltagerne er blevet bedre til at udtale det sprog, som de gerne vil lære og hvor mange gange, de evt. har mødt hinanden siden forløbet stoppede i foråret.


Hvorfor er kurserne ’gratis’?

Der vil ikke være en deltagerbetaling til pilotprojektet for deltagerne, da det kræver at Sprogskolens elever og FOF Sydjyllands sprogkursister afsætter tid ud over den undervisning, som de følger til dette projekt.

Filtrér