Skip to content

Alle aktiviteter i FOF Sydjylland med fysisk fremmøde er sat i bero t.o.m. den 7. februar, eller når myndighederne mener det igen er forsvarligt at genoptage undervisningen. Hold dig orienteret her på siden og på coronasmitte.dk

Se mere

Kan du ikke vente? Vær på kursus hjemmefra med vores fjernundervisning!

Se online kurser

Japansk skovbadning

Japansk skovbadning

"Shinrin Yoku"

Skovbadning er for dig, som elsker natur og søger øjeblikke med ro, fordybelse og nærvær. Du vil opleve naturen som en medspiller til at øge din mentale sundhed. Skovbadning er en helt særlig måde at være i naturen på ved øvelser i at være sansende, nærværende og forbinde sig med naturen. Det handler om at give slip, være mentalt til stede i skoven og opleve fredfyldt frihed og kontakt med naturens kraft.

Skovbadning, ”Shinrin Yoku”, har siden 80 érne været udbredt Japan, hvor man har gjort sig gode erfaringer med at opmærksomt nærvær i naturen er hjælpsom ved stress. Forskning viser, at det har en positiv effekt på vores mentale sundhed, når vi opholder os i naturen samt at ophold i naturen bl.a. styrker immunsystemet, sænker blodtrykket, reducerer stress samt øge ro og fordybelse

Gennem forløbet træner du dit nærvær, og får åbnet op for dine sanser gennem forskellige guidede øvelser. Du vil lære at være i naturen med fuldt nærvær. Her kan du opleve øjeblikke uden krav, fredfyldt frihed, og få inspiration til hvordan netop du kan bruge naturen til at lade mentalt op, få ny energi og oplev velvære.

Skovbadningen indeholder simple nærværs øvelser som; meditation, stille gåtur, blide yogastræk og sansetræning, øvelser som alle kan være med til.  Det eneste forudsætning for at deltage er, at man kan være gå i roligt tempo 2-3 km sammen med de andre deltagere.

Påklædning efter vejret, medbring gerne en drikkedunk med vand samt sideunderlag eller tilsvarende.