Skip to content
Dyrk Yoga i FOF

Yin yoga

Yin yoga - balance, energi, smidighed og velvære

I Yin yoga arbejder vi med lange dybe stræk, som påvirker både muskler og bindevæv. Det er når vi påvirker bindevævet, at vi får de store og mere varige forandringer i kroppen.

Yin yoga bringer kroppen i en sundere balance, og fordi øvelserne foregår i et roligt tempo og holdes længe, er der også en meditativ virkning, som afstresser og beroliger både krop og sind.

Vi bruger principperne for mindfulness i vores Yin yoga, og arbejder således i en atmosfære af accept og venlighed. Vi giver kroppen tid til at give efter og slippe sine spændinger, i stedet for at presse kroppen.

Alle kan være med.

Hvad er Yin yoga?

Yin yoga – balance, energi, smidighed og velvære.

Yin yoga er på en gang en ny og en oprindelig form for yoga.

Ny, fordi den konkret er udviklet af Paul Grilley indenfor de seneste årtier. Oprindelig, fordi man traditionelt i yoga har holdt yogastillingerne længere og inddraget åndedræts-teknikker og meditation i højere grad, end det er tilfældet i de fleste yogaklasser i dag.

Yin og Yang er betegnelser som de fleste kender, for alle de modsætninger, som vi balancerer imellem livet igennem. Intet er udelukkende Yin eller udelukkende yang – ligesom man f.eks. ikke kan sige, at noget er udelukkende varmt eller udelukkende koldt. Der er noget Yin og noget yang i alting. Kunsten er at opretholde en balance imellem dem. Hvis der kommer for stor ubalance er prisen høj: Fra dårligt humør, manglende energi og lavt immunforsvar, til stress, depression og alvorlige sygdomme. De fleste af os har en hverdag, der er meget præget af Yang; effektiv, udadvendt og præstations-fokuseret. Yin yoga kan derfor være en kærkommen mulighed for at få bedre balance og dermed mere energi og velvære.

Yin yoga kan, mens man udfører det, give en følelse af sårbarhed og skrøbelighed og efter træningen en større følelse af styrke. Modsat yang træning, hvor man under træningen kan have en følelse af styrke og dagen efter en øm og skrøbelig krop.

En anden stor fordel ved Yin yogas stræk af bindevævet er, at meridianerne ifølge teorien bag er placeret netop her. Meridianer er, ifølge Østens krops-syn, de energibaner, hvor igennem vores livs-energi flyder (dette er baggrunden for bla akupunktur og zoneterapi). Blokeringer i disse energi-baner resulterer ifølge dette syn i sygdomme og ubalancer i kroppen. Når vi strækker bindevævet med Yin yoga, afhjælper vi eventuelle blokeringer og bliver dermed sundere og får større energi og velvære.