Skip to content
Vandreture med FOF

Ture & Oplevelser

Ture & oplevelser hos FOF Sydøst i Sydøstsjælland og Lolland Falster

Tid til en uforglemmelig oplevelse? Tag med på tur!

Oplevelsesbarometeret har stået lidt lavt for de fleste af os det seneste års tid, og måske tørster du efter at få hældt ny inspiration på kedlen. Hvad enten din interesse ligger indenfor historie, kultur, samfund, infrastruktur eller natur, så tag med FOF Sydøst i Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner på vores oplevelsesrige ture. Du kan se, hvilke ture vi tilbyder herunder. Flere af turene afsluttes med en let anretning på et lokalt spisested.

Byvandringer - når historisk faglighed og begejstring mødes

Oplev guidede byvandringer i Stege, Maribo og Stubbekøbing med historiker og tv-vært Kåre Johannessen, der med ivrighed, engagement og sitrende begejstring videreformidler sin omfattende, historiske viden om de spændende byer.

Femern Bælt - forbindelse til Tyskland

Hør om baggrunden for Femern Bælt-forbindelsen, og hvordan verdens længste sænketunnel bliver bygget. Foredraget henvender sig til dem, der ønsker at få viden om projektet. Foredraget afsluttes med et besøg i udstillingscenteret.

Besøgscenter Storstrømsbroen - mød brobyggerne

Den nye Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø, bliver omkring fire kilometer lang og dermed Danmarks tredje-længste bro - efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Det er et kæmpeprojekt, der forventes at få stor regional betydning med både jernbane- og vejbro, samt cykel- og gangsti over Storstrømmen. På Besøgscenter Storstrømsbroen vil du få indsigt i det gigantiske projekt.   

Vemmetofte Kloster - fra adelsbolig og jomfrukloster til moderne virksomhed

Siden vikingetiden har Vemmetofte udviklet sig fra en simpel gård til borg med ringmur og voldgrav, videre til herregård og senere barokslot, der har huset kongelige og adelige slægter, og siden var bolig for klosterdamer og ugifte adelsfrøkener. I dag giver klosteret mulighed for, at helt almindelige borgere kan starte et nyt livkapitel i en af klosterets boliger. Tag med på rundvisningen og mærk historiens vingesus. 

Tilmeld dig en af vores ture eller udflugter

Du kan læse mere om ture og udflugter på siderne nedenfor. Her kan du få praktiske oplysninger som afgangstidspunkter, hjemkomst med videre. 

Gå på opdagelse i det spændende udvalg af ture og tilmeld dig en eller flere af dem.