Skip to content
Vandreture med FOF

Ture & Oplevelser

Ture & oplevelser hos FOF Sydøst i Sydøstsjælland og Lolland Falster

Tid til en uforglemmelig oplevelse? Tag med på tur!

Oplevelsesbarometeret har stået lidt lavt for de fleste af os det seneste års tid, og måske tørster du efter at få hældt ny inspiration på kedlen. Hvad enten din interesse ligger indenfor historie, kultur, samfund, infrastruktur eller natur, så tag med FOF Sydøst i Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner på vores oplevelsesrige ture. Du kan se, hvilke ture vi tilbyder herunder. Flere af turene afsluttes med en let anretning på et lokalt spisested.

Byvandringer - når historisk faglighed og begejstring mødes

Oplev guidede byvandringer i Haslev, Næstved og Nysted med historiker og tv-vært Kåre Johannessen, der med ivrighed, engagement og sitrende begejstring videreformidler sin omfattende, historiske viden om de spændende byer.

Besøgscenter Storstrømsbroen - mød brobyggerne

Den nye Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø, bliver omkring fire kilometer lang og dermed Danmarks tredje-længste bro - efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Det er et kæmpeprojekt, der forventes at få stor regional betydning med både jernbane- og vejbro, samt cykel- og gangsti over Storstrømmen. På Besøgscenter Storstrømsbroen vil du få indsigt i det gigantiske projekt. 

Oplevelser i naturen - få gået vandrestøvlerne til

Hvis du holder af at gå længere ture, så tilbyder FOF Sydøst en fantastisk tur med naturguide til enestående Knudshoved Odde. Her vil du få en landskabsoplevelse udover det sædvanlige i det bakkede terræn på odden, omgivet af havet, de åbne landskaber og fuglelivet. Naturguiden vil kunne fortælle om alt fra islandskaber til tørvegravning og skovdrift, biodiversitet og områdets helt særlige dyre- og planteliv. 

Krenkerup Bryggeri - øl fra jord til bord

Er du til kvalitetsøl og interesseret i brygprocessen? Så vil du helt sikkert få en på opleveren, når du bliver invitereret ind i de helligste øl-gemakker i kornlageret på Krenkerup Gods. Her er indrettet et topmoderne bryggeri i de smukke, historiske rammer. Tag med og hør om de særlige bryggeprocesser - og vi runder af med at smage på udvalgt kvalitetsøl. 

Det lollandske paradis

En udflugt, der byder på rundvisning og prisbelønnet kirsebærvin fra Frederiksdal og historiske oplevelser på Pederstrup Gods, hvor du på Reventlow Museet bliver inviteret med ind i den gamle statsminister C.D.F Reventlows herskabsliv. Udflugten til det lollandske paradis indeholder smagsprøver på kirsebærvin, samt en dejlig frokost.

Vemmetofte Kloster - fra adelsbolig og jomfrukloster til moderne virksomhed

Siden vikingetiden har Vemmetofte udviklet sig fra en simpel gård til borg med ringmur og voldgrav, videre til herregård og senere barokslot, der har huset kongelige og adelige slægter, og siden var bolig for klosterdamer og ugifte adelsfrøkener. I dag giver klosteret mulighed for, at helt almindelige borgere kan starte et nyt livkapitel i en af klosterets boliger. Tag med på rundvisningen og mærk historiens vingesus. 

Tilmeld dig en af vores ture eller udflugter

Du kan læse mere om ture og udflugter på siderne nedenfor. Her kan du få praktiske oplysninger som afgangstidspunkter, hjemkomst med videre. 

Gå på opdagelse i det spændende udvalg af ture og tilmeld dig en eller flere af dem.