Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Bliv klogere på universet hos FOF København

Danmark i rummet – alt om Andreas Mogensens rummission

Danmark i rummet – alt om Andreas Mogensens rummission

Den danske astronaut Andreas Mogensen befinder sig i øjeblikket på den internationale rumstation (ISS), som svæver 400 km over jorden. Men hvad laver han egentlig deroppe, og hvad er ISS? Hvilken betydning har de eksperimenter, han udfører, for vores evne til en dag at kolonisere Månen og Mars? Og er det berettiget at investere så mange penge i rumfart, når vi står over for udfordringer her på jorden? Få svar på disse spørgsmål og flere til dette foredrag med Christina Toldbo fra DTU Space.

Christina, der tidligere har arbejdet både hos ESA og NASA, besøgte Andreas i februar i Houston for at følge hans forberedelser til missionen Huginn. Få Christinas førstehåndsberetninger om træning til en ISS-mission, raketopsendelsens processer, livet og arbejdet i rummet samt de eksperimenter, Andreas vil udføre. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, så foredraget kan fokusere på de aspekter af missionen, som du som publikum er mest nysgerrig på.

Christina Toldbo
Christina Toldbo.

Om Christina Toldbo

Christina Toldbo har mange års erfaring med videnskabsformidling og besidder en fremragende evne til at formidle rumfart og videnskab med humor. Hun er flittigt brugt i de danske medier som ekspert inden for udforskning af rummet. Derudover er Christina en af få danskere, der har arbejdet for NASA ved centret »Jet Propulsion Laboratory« (JPL) i Los Angeles, USA.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag