Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Foredrag om angst hos børn og unge med Peter Lund Madsen og Lotte Lykke hos FOF København

Når børn og unge får angst

Når børn og unge får angst

Flere og flere børn og unge får en angstdiagnose i disse år, og angst, bekymring og uro fylder alt for meget i vores dagligdag.

Angst er en overlevelsesmekanisme, en naturlig følelse, som det kan være uhyggeligt svært at kontrollere. Og når angst rammer børn og unge, kan en hel familie lammes. Angst er pinefuldt, men ikke farlig i sig selv, og den kan i langt de fleste tilfælde styres eller overvindes.

Psykiater og hjerneforsker Peter Lund Madsen har netop udgivet bogen »Når børn og unge får angst« (2021), hvor han sammen med en række eksperter besvarer de vigtigste spørgsmål om angst, suppleret med fortællinger fra børn, unge og voksne, som har haft angst tæt inde på livet.

Denne aften giver han os et indblik i, hvad angst er, hvor den kommer fra, og hvad der sker i hjernen og i kroppen, når angsten kommer buldrende.

Lotte Lykke fortæller sin og datteren Carolines historie oplevet gennem en mors øjne. Angsten fik sit tag i familien, da Caroline var 9 år. I dag er hun 15 år, og angsten er stadig en gæst i hjemmet. Det er historien om at være mor til et barn, der føler sig anderledes; om at være sit barns oversætter og faste holdepunkt, om at kæmpe med systemet, om bekymringerne og udfordringerne på hjemmefronten, om skyld og skam og om ensomhed og sorg.

Foto: Thomas A.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag