Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen i FOF Sønderborg igen. HUSK mundbind og gyldigt coronapas.

Lær at sy i FOF

Denim i upcycle

Her har du mulighed for at få noget nyt ud af dine cowboybukser.

Kurset i recycling af cowboybukser/denim er oplagt for dig, der elsker at sy af genbrugsmaterialer. Har du cowboybukser e.l., som du ikke bruger mere - gerne slidte eller hullede? Næsten alt kan genanvendes til noget andet/nyt. Du har mulighed for at være din egen designer med hjælp fra din underviser, som er Fashion Designer og skrædder. Dit tøj kan få nyt liv og har samtidig en historie at fortælle fra et tidligere liv. Nogle har tit rifter og mærker, som gør det mere råt og unikt. Her kan du gøre en lille forskel ved ikke at smide dit gamle tøj ud eller købe nyt, hvilket samtidig er bæredygtigt og godt for naturen. Du skal ikke være bange for at have nogle idéer klar, når du kommer, ellers kan vi sammen finde inspiration til dit projekt. Der er mange muligheder med cowboystof som fx tasker, pennalhuse, punge, puder o.l. men også tøj som fx bukser, jakker, kjoler o.l., hvor man syer mindre stykker sammen i forskellige nuancer. Det er også vigtigt, hvilket projekt du vælger, så det passer nogenlunde til dit niveau. Kurset er til nybegyndere og øvede, og sammen vælger vi et projekt, der passer til dit niveau.

Du skal selv medbringe: Symaskine, saks, nåle, målebånd o.l., materiale eller cowboybukser/denim til dit syprojekt, sytråd, evt. vlies/indlæg, elastik e.l. og så dit gode humør, som er en vigtig del.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 22.02.2022 19:00-21:45 Aftenskolernes Hus - Kasernen Meiken Vilhelm
2 Tirsdag 01.03.2022 19:00-21:45 Aftenskolernes Hus - Kasernen Meiken Vilhelm
3 Tirsdag 08.03.2022 19:00-21:45 Aftenskolernes Hus - Kasernen Meiken Vilhelm
Se alle Se færre

Meiken Vilhelm

Jeg kommer fra Færøerne. Med min passion for håndværk og design vil jeg gerne dele ud af dét, jeg har lært igennem min skrædderuddannelse, som jeg afsluttede i 1999 her i Sønderborg, og senere min uddannelse som designteknolog i Fashion Design. Jeg har også via arbejdsmarkedet opbygget min erfaring og viden og lært metoder og teknikker inden for mange områder, som jeg gerne vil give videre. Jeg har arbejdet ved brudebutikken Askepot & Valentino og en brudebutik i Gråsten, begge steder som skrædder. Ved TorLin Designværksted har jeg arbejdet som skrædder og designer samt med salg af stof og tilbehør. Ved Stoff & Stil har jeg solgt stof og tilbehør og med stor interesse lyttet til kundernes kommende projekter. Jeg ser meget frem til at få lov til at undervise jer i jeres projekter og følge med i, hvordan det udvikler sig til færdige produkter. Det er så givende at kunne hjælpe hinanden. Det betyder meget for mig at tænke på bæredygtighed, værdsætte de ressourcer, vi allerede har, og give vores natur en pause. At se muligheder i dét, man allerede har, og med små som større ændringer skabe noget nyt og unikt. Som kreative personer kender I nok også til, at man har flere områder, man beskæftiger sig med i sin fritid. Mine er at tegne og male men også at læse, skrive, se film og færdes i naturen - alt hvad man kan fordybe sig i - og så har det sociale med mine børn, hele min familie og mine venner også stor betydning.