Skip to content
Svend Brinkmann med TÆNK! Til forsvar for et tankefuldt liv

Svend Brinkmann - TÆNK! Til forsvar for et tankefuldt liv

Det er afgørende for os mennesker, at vi kan tænke

”Homo sapiens” betyder ”det tænkende menneske”, og filosoffer har, siden de gamle grækere, fremhævet evnen til at tænke som afgørende for et godt og lykkeligt liv. Men desværre er det blevet vanskeligt at tænke i vores tid, der lægger vægt på hastighed, nytteværdi og effektivitet. For tænkning kræver tid til fordybelse, dannelse og frihed til selvstændig refleksion.

I foredraget spørger Svend Brinkmann, hvordan vi kan lære at tænke dybt, kritisk og selvstændigt. Mange søger i dag mod østens tradition for meditation og mindfulness, hvor det handler om at være til stede og tænke mindre for at forbedre livet, men Svend Brinkmann udfolder i stedet mulighederne i den vestlige tradition for at ”tænke bedre”.

Foredraget baserer sig på Svend Brinkmanns bog (udkommer august 2022) med titlen ”Tænk”.

Information

  • Dato 13.03.2023-13.03.2023
  • Adresse Kolding Teater - Comwell
    Skovbrynet 1
    6000 Kolding
  • Lokale teatersalen
  • Bemærkninger Ekstra mulighed.I forbindelse med dette foredrag tilbyder Comwell, at der kan tilkøbes en hovedret kl. 18.00 før foredraget og kaffe/te med kage til pausen.Pris:Hovedret før foredraget kr. 190Hovedret før foredraget samt kaffe/te med kage i pausen kr. 250Kaffe/te med kage kr. 60 ved forud køb ellers kr. 75 på aftenen.Bestilles, som tilkøb under billetkøbet. Bestilling af middagen foregår, som tillægsbestilling for hver billet du køber.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 13.03.2023 19:00-20:50 Kolding Teater - Comwell Svend Brinkmann
Svend Brinkmann
Foredragsholder

Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. Han har bl.a. modtaget DR’s Rosenkjærpris, Gyldendals formidlingspris og Søren Gyldendal prisen for faglitteratur. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.