Skip to content

Vi er i fuld gang med at gøre klar til den kommende sæson - få besked som en af de første, når du kan se hele programmet her på hjemmesiden 📬

Tilmeld nyhedsbrevet
Julebyen Ribe

Ribe, Vadehavscentret og HEX!

Tur til julebyen Ribe, Vadehavscentret og HEX! Heksemuseet

Der er afgang fra KUC i Kolding kl. 08.30 mod Vadehavscentret – porten til UNESCO Verdensarv i det flade marskland. Lokale guider tager os med rundt i den indendørs udstilling ”Trækfuglenes vadehav”, en poetisk, æstetisk og moderne måde at lave en udstilling, der viser Vadehavet og trækfuglene. Der bliver tid på egen hånd til at opleve det spændende, meget store udstillingshus inden vi kører til Ribe for at spise frokost (maden og en drikkevare er inkluderet i prisen – ekstra er for egen regning) på Brorsonsminde.

Derefter besøger vi HEX! Museum of Witch Hunt.(heksemuseet) Der bliver tid på egen hånd til at besøge julebyen Ribe fordi museet er lille og derfor bliver vi taget imod på forskudte tidspunkter, så alle får god mulighed og god tid til at se museet. På museet er der kaffe inkluderet mens vi venter… og der er mange muligheder for kaffe, kage og anden spisning i julebyens caféer og boder.

Louise Hauberg Lindgaard, historiker på Sydvestjyske Museer i Ribe og specialist i hekse, går med en mindre gruppe på en heksevandring af ca. en halv times varighed rundt og se nogle af de ”magiske steder” og tegn på hekseri i Ribe midtby. Man skal være selvhjulpen og godt gående for at gennemføre byvandringen og fordi der kun er et begrænset antal deltagere på vandringen, fordeles pladserne efter ”først-til-mølle” princippet i forbindelse med tilmeldingen til turen.

Vi forventer at være tilbage i Kolding ca. kl. 19.00.

Heksevandringen er en (gratis) bonusoplevelse ud over turen og ikke en del af turen eftersom ikke alle kan deltage.

Man skal være selvhjulpen og ”selvgående” for at deltage på turen.