Skip to content
Livets mening på film

LIVETS MENING på film - Thomas Nørgaard

LIVETS MENING på film - Thomas Nørgaard

Bemærk!! Ændring af dato i forhold til katalog. Nye datoer er 21. marts og 4. april 2024

 

Hvad er livets mening? Det får vi lejlighed til at diskutere på Kultur Hotellet i Rønde. Hvert møde ­tager udgangspunkt i en film, som vi ser sammen eller derhjemme som forberedelse. 

I det første møde skal vi for eksempel se ”Groundhog Day” med Bill Murray og Andie McDowell, en underholdende og tankevækkende film om en mand som tilsyneladende sidder fast i tiden. Han vågner op til den samme dag igen og igen, måske for evigt? Filmen giver os et holdepunkt, men samtalen bliver åben og bredtfavnende. Vi vælger film som kan sætte både tanker og følelser i gang og som får fantasien i spil. Samtidig er det film, som giver os lejlighed til at diskutere emner, der ligger tæt op ad spørgsmålet om livets mening, for eksempel kærlighed, venskab, arbejde, viden, tro, moral, magt, politik, kunst og natur. Kursisterne er med til at bestemme hvilke film og temaer vi skal fokusere på. 

Kurset er for alle der har lyst til at være med i filosofiske samtaler, altså samtaler hvori vi sammen søger visdom. (Hvad visdom er for en størrelse, diskuterer vi undervejs.) Kurset kræver altså ingen specielle forudsætninger, kun lysten til at se og snakke om lettilgængelige film, der samtidig har meget at byde på og som måske kan lære os noget om livets mening – eller meninger? 

Thomas Nørgaard er ordstyrer i samtalerne og hjælper undervejs med at forstå filmene som bidrag til nutidens diskussioner og kulturkampe. 

Se flere hold om filosofi HER