Skip to content
Vandgymnastik for gravide hos FOF København

Motion, yoga og vandgymnastik for gravide

Hold dig fit og mindsk graviditetsgener

At holde sig i form under graviditeten er vigtigt af mange årsager. Ved at være aktiv kan man opretholde en sund vægtøgning, hvilket er vigtigt for både dig og dit barns helbred. Regelmæssig motion og styrketræning kan også mindske risikoen for komplikationer under graviditeten. Derudover kan du også forbedre dit humør reducere stressniveauet. Det kan også bidrage til at styrke musklerne, som kan hjælpe til at vedligeholde din generelle styrke og udholdenhed samt under fødslen.

Vores forskellige hold tager højde for, hvor langt du er i din graviditet, og hvordan din situation i øvrigt er. Vi har både vandgymnastik og yoga for dig under graviditeten, hvor vi har fokus på styrkeøvelser uden belastninger. Vores dygtige undervisere står klar til at guide dig og din krop, så du undgår smerter eller ubehag under træningen.

Vandgymnastik for gravide

Er du gravid, kan du med fordel udnytte den næsten vægtløse tilstand i vandet til at træne de muskler, du i navnlig grad bruger, når du bærer barn. Som gravid belaster du naturligt visse dele af kroppen særligt meget. Vandgymnastik for gravide afspænder de overbebyrdede muskelgrupper med moderat intensitet tilpasset din fysiske formåen. Træningen i bassin øger mulighederne for en vellykket fødsel og mindsker samtidig de umiddelbare graviditetsgener. Du kan starte træningen allerede tidligt i graviditeten.

Træning for gravide

Vi har også motionskurser til lands, som er særlig tilrettelagt til den gravide krop. Giv dig selv en kærlig håndsrækning med motion, hvor du får mulighed for at møde andre i samme situation som dig. Til kurserne i motion for gravide vil vi træne de store muskelgrupper, lave venepumpeøvelser og arbejde med bækkenbunden. For at gøre din krop bedst muligt klar til den belastning, som en graviditet er, indgår øvelser, hvor vi arbejder med din holdning og ser på arbejdsbevægelser. Indimellem øvelserne er der også tid til hvilestillinger, og vi slutter med afspænding. Underviseren fortæller også om den gravide krop, og der er tid til dialog om evt. gener under graviditeten.

Yoga og pilates for gravide i København – få en nemmere fødsel

Yoga og pilates for gravide lærer dig åndedrætsteknikker og afspændingsøvelser, der kan hjælpe dig under graviditet såvel som fødsel. Yoga for gravide er basalt set almindelige hatha yoga-hold tilpasset dit udgangspunkt, ligesom holdene i pilates også tager udgangspunkt i, hvor din krop er. På kurserne arbejder vi med åndedrætsteknikker og stillinger, der lindrer dine graviditetsgener og styrker muskulaturen på udsatte steder. Vi arbejder også med aktiv fødsel og gentager forskellige øvelser med særlig fokus på bækkenbunden, som din krop vil huske og bruge i selve fødselssituationen.

På et kursus i yoga eller pilates for gravide vil vi også bruge metoder til træning af din opmærksomhed, så du i så høj grad som muligt kan give slip på noget af den stress og nogle af de spændinger, som en graviditet kan medføre. Det anbefales at starte efter 12. graviditetsuge.

Vi har kurser i vandgymnastik for gravide i DGI-byen og på Frederiksberg Hospital. Vores kurser i motion og yoga for gravide finder du i København.

Tilmelding til vores kurser i motion, yoga og vandgymnastik for gravide

Brug kursusmenuen til at finde og tilmelde dig de hold, som interesserer dig. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail hej@fofkbh.dk eller tlf. 4596 0100.

Er der ingen kurser nedenfor, eller er de allerede startet, kan du kontakte os for evt. overskydende pladser på de igangværende hold.

Filtrér