Skip to content
Vandgymnastik hos FOF København

Motion, yoga og vandgymnastik for gravide

Hold dig fit og mindsk graviditetsgener

Er du gravid, kan du med fordel udnytte den næsten vægtløse tilstand i vandet til at træne de muskler, du i navnlig grad bruger, når du bærer barn. Som gravid belaster du naturligt visse dele af kroppen særligt meget. Vandgymnastik for gravide afspænder de overbebyrdede muskelgrupper med moderat intensitet tilpasset din fysiske formåen. Træningen i bassin øger mulighederne for en vellykket fødsel og mindsker samtidig de umiddelbare graviditetsgener. Du kan starte træningen allerede tidligt i graviditeten.

Vi har også motionskurser til lands, som er særlig tilrettelagt til den gravide krop. Giv dig selv en kærlig håndsrækning med motion, hvor du får mulighed for at møde andre i samme situation som dig. Til kurserne i motion for gravide vil vi træne de store muskelgrupper, lave venepumpeøvelser og arbejde med bækkenbunden. For at gøre din krop bedst muligt klar til den belastning, som en graviditet er, indgår øvelser, hvor vi arbejder med din holdning og ser på arbejdsbevægelser. Indimellem øvelserne er der også tid til hvilestillinger, og vi slutter med afspænding. Underviseren fortæller også om den gravide krop, og der er tid til dialog om evt. gener under graviditeten.

Yoga og pilates for gravide i København – få en nemmere fødsel

Yoga og pilates for gravide lærer dig åndedrætsteknikker og afspændingsøvelser, der kan hjælpe dig under graviditet såvel som fødsel. Yoga for gravide er basalt set almindelige hatha yoga-hold tilpasset dit udgangspunkt, ligesom holdene i pilates også tager udgangspunkt i, hvor din krop er. På kurserne arbejder vi med åndedrætsteknikker og stillinger, der lindrer dine graviditetsgener og styrker muskulaturen på udsatte steder. Vi arbejder også med aktiv fødsel og gentager forskellige øvelser med særlig fokus på bækkenbunden, som din krop vil huske og bruge i selve fødselssituationen.

På et kursus i yoga eller pilates for gravide vil vi også bruge metoder til træning af din opmærksomhed, så du i så høj grad som muligt kan give slip på noget af den stress og nogle af de spændinger, som en graviditet kan medføre. Det anbefales at starte efter 12. graviditetsuge.

Tilmelding til vores kurser i motion, yoga og vandgymnastik for gravide

Brug kursusmenuen til at finde og tilmelde dig de hold, som interesserer dig. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på adm@fofkbh.dk eller tlf. 4596 0100.

Praktisk info om motion og vandgymnastik for gravide

 • Hvor foregår undervisningen?


  Vi har kurser i vandgymnastik for gravide i Dragør Svømmehal, DGI-byen, Lyngby Svømmehal og på Frederiksberg Hospital. Vores kurser i motion og yoga for gravide finder du i København og på Frederiksberg.
 • Hvem underviser på holdene i motion for gravide?


  Vi har flere forskellige undervisere på kurserne. På hvert enkelt kursus kan du læse mere om underviserne.

 • Hvor kan jeg tilmelde mig kurserne?


  Læs mere om det enkelte kursus herunder. Her kan du også tilmelde dig holdene. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig på tlf. 4596 0100 eller e-mail adm@fofkbh.dk

Filtrér
 1. 1
 2. 2