Skip to content
Hanna Lundblad - Badehotellet bliver til

Hanna Lundblad - Badehotellet bliver til

Oplev manuskriptforfatter Hanna Lundblad fortælle om tilblivelsen af en af Danmarks mest populære tv-serier

Hvem har ikke ivrigt fulgt med i hverdagslivet på det lille Andersens Badehotel i den yderste klitrække ved Vesterhavet, hvor velhavende familier fra København kommer og tilbringer deres somre?

Den historiske tv-serie ’Badehotellet’ har skildret livet i årene 1928 til 1946, og serien har opnået de højeste publikumsvurderinger blandt nogen anden dansk tv-serie. Serien blev sendt på TV2 for første gang i 2013 - og er vemodigt nået seriens ende med 10. og sidste sæson i begyndelsen af 2024.

I den anledning får vi besøg af manuskriptforfatter Hanna Lundblad, som sammen med sin ægtemand Stig Thorsboe har udviklet, skrevet og medproduceret tv-serien ’Badehotellet’. Hanna Lundblad og Stig Thorsboe står også bag tv-serier som Krøniken (2004) og Lykke (2011).

Få svar på mange spændende sider af arbejdet med en tv-serie, når Hanna Lundblad fortæller. Hun kommer blandt andet ind på:

 • Hvordan idéen til serien opstod
 • Hvordan karaktererne og fortællingen bliver udviklet
 • Hvordan man arbejder med en historisk tv-produktion
 • Kan nostalgi være andet end længsel efter en svunden tid?

Det hele bliver krydret med masser af sjove klip fra Badehotellet.

Information

 • Dato 03.10.2024-03.10.2024
 • Adresse Rødekro Kro
  Vestergade 2
  6230 Rødekro
 • Bemærkninger Inkluderet i prisen er kaffe/te og kringle a la hr. Dupont. Lige som vi oplever gæsterne får på Badehotellet. Ekstra tilkøbs mulighed.I forbindelse med dette foredrag tilbyder vi, at der kan tilkøbes en middag før foredraget kl. 17.45 til. kr. 158. Middagen er inspireret af de alle de dejlige middage der også spises på badehotellet og er flæskesteg med hvide- og brunede kartofler, sovs, rødkål, sprøde svær samt halve æbler med gelé a la Fru Andersen, der serverede denne ret i første sæson. Bestilling af middagen foregår, som tillægsbestilling for hver billet du køber. Med billetten følger en kupon for dit tilkøb, kuponen lægges på bordet til spisningen.Der kan også købes øl, vand og vin i pausen. Dørene åbnes til foredraget kl. 18.30.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 03.10.2024 19:00-21:15 Rødekro Kro Hanna Lundblad
Hanna Lundblad - medforfatter til TV2-serien Badehotellet
Foredragsholder

Hanna Lundblad

Manuskriptforfatter, Hanna Lundblad, har sammen med sin ægtemand, Stig Thorsboe, udviklet, skrevet og medproduceret tv-serien ’Badehotellet’.

Hanna Lundblad og Stig Thorsboe står også bag tv-serier som Krøniken (2004) og Lykke (2011).