Skip to content

Vi er i fuld gang med at gøre klar til den kommende sæson - få besked som en af de første, når du kan se hele programmet her på hjemmesiden 📬

Tilmeld nyhedsbrevet
Lars Findsen

Lars Findsen - Mød spionchefen

Hør fortællingen om livet som spionchef og den efterfølgende anholdelse og varetægtsfængsling

Da chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen blev anholdt i Københavns Lufthavn i december 2021, blev det starten på en sag, der bliver kaldt den største vestlige efterretningsskandale.

Nu fortæller hovedpersonen selv, hvordan det var at blive fængslet og sidde i celle 18 i Hillerød arrest i 71 dage. Hvordan han fik hverdagen til at gå bag tremmerne og blandt kriminelle, om hans tanker om vores retssystem og forholdet mellem embedsmænd og politikere. Og hvordan det var, da hele sagen mod ham og Claus Hjort Frederiksen blev droppet.

Han fortæller også om sin karriere som topchef for både FE, PET og Forsvarsministeriet og de ledelsesmæssige værdier, han er optaget af.

Publikum hører om efterretningsarbejdet, og om nogle af de komplekse trusler, Danmark står over for i disse år.


Foredraget er et Kolding Talks arrangement.

Kolding Talks er skabt i samarbejde mellem aftenskoler og biblioteket i Kolding - med det formål, at udvikle og eksperimentere med forskellige debatkoncepter med fokus på at inddrage publikum i debatten - fordi vi tror på, at samtale fremmer forståelsen.

Information

  • Dato 24.10.2024-24.10.2024
  • Adresse Munkensdam Gymnasium
    Tøndervej 100
    6000 Kolding
  • Lokale Kantinen
  • Bemærkninger Ekstra tilkøbs mulighed.I forbindelse med dette foredrag tilbyder gymnasiets elevstyrede organisation TIP (The Indian Project), der sender overskuddet til Little Big Help, som hjælper udsatte børn og kvinder i Indien, at der kan tilkøbes kaffe, te, kage og vand til kr. 15 pr. del til før og/eller i pausen ved køb sammen med billetten ellers kr. 20 pr. del på aftenen.Bestilling af tilkøb:Foregår som tillægsbestilling for hver billet du køber. Med billetten følger en kupon, som du afleverer i kantineboden, når du henter det du har tilkøbt. Uden kupon betaler du fuld pris kr. 20 i boden, så tilkøb kaffe, te, kage eller vand til kr. 15,00, når du køber din billet til foredraget.Med billetten følger en kupon med dine tilkøb, som du afleverer i TIP boden, når du skal have dit tilkøb udleveret.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 24.10.2024 19:00-21:00 Munkensdam Gymnasium Lars Findsen
Foredragsholder

Lars Findsen

Lars Findsen (f. 1964), cand.jur., tidligere bl.a. chef for PET og FE, ministersekretær og departementschef.

I 20 år har Lars Findsen været en af de mest centrale embedsmænd i Danmark. Han har som den eneste været chef for både PET og FE. Han er dermed også en af de eneste vestlige efterretningschefer, der både har været chef for sin nations indenrigs- og udenrigsefterretningstjeneste.

Lars Findsen har været med til at håndtere politiske skandaler med store personlige konsekvenser. Men først og fremmest har han i 2 årtier været med til at forsvare demokratiet og passe på Danmark i en periode med Muhammedtegninger, høj terrortrussel og voldsomme udenrigs- og sikkerhedspolitiske begivenheder i en stadig mere kompleks verden.

Hør den spændende fortælling om livet som spionchef og den efterfølgende anholdelse og varetægtsfængsling. Bliv også klogere på efterretningsarbejdet, hvor vi hører om nogle af de komplekse trusler, Danmark står over for i disse år.