Skip to content
Skitse af Budapests togstation (tegnet af Rasmus Julius i 2024)

Hjertestyret tegning

Hvorfor hjertestyret?

Jeg kan forestille mig, at du mange gange har prøvet at have et billede i hovedet eller et billede at kigge på, som du gerne vil have ned på papiret. Men når det endelig er på papiret, så er det dødt og fladt.

Jeg har som professionel tegner tit oplevet, at mine skitser er meget mere levende, end selve rentegningen. Som om tegningen dør, når man rentegner den. Hovedet går ind og vil kontrollere tegningen og derved bliver den nogle gange “stift”. Skitser er mere løse, det skal ikke være perfekt, man kører lige nogle hurtige streger og vupti - så er der en levende tegning... ikke perfekt, men det kan noget - det kom lige fra hjertet. Du slap kontrollen og lod pennen flyde.

Hvordan fungerer det så?

Jeg bruger nogle øvelser, hvor det faktisk bare drejer sig om at give slip. At koble hovedet fra og så bare tegne. Her er der ingen regler på, hvad der er rigtigt eller forkert tegnet - her er det mere udtrykket og hvad der dukker op, som er interessant. For stregerne afslører en masse interessante ting. Men det er vigtigt at vi skaber et trygt rum, hvor alle må “fejle” - fordi man flytter sig kun, ved at fejle. Kevin Magnussen ville ikke være så god til at køre racerbil, hvis han ikke havde været i grøften et par hundrede gange. Det samme er det med at tegne. Man er næsten forpligtet til at tegne “forkert” for at udvikle sig.

Så ALLE kan tegne!


- Underviser, Rasmus Julius

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 13.08.2024 19:00-21:45 Favrdal/Fjelstrup skolen (H) Rasmus Julius
2 Tirsdag 20.08.2024 19:00-21:45 Favrdal/Fjelstrup skolen (H) Rasmus Julius
3 Tirsdag 27.08.2024 19:00-21:45 Favrdal/Fjelstrup skolen (H) Rasmus Julius
Se alle Se færre
Rasmus Julius
Underviser

Rasmus Julius

Jeg er fra 1969 og er bosiddende i Kolding.

Jeg er uddannet Reklametegner tilbage i 1990, og har også været et lille smut forbi Viborg Animationsskole som elev i 2021. Jeg er mest kendt som tegneserie tegner med egne serier i diverse lande og med flere bogudgivelser bag mig, men har de seneste mange år, også arbejdet som illustrator, børnebogsforfatter, foredragsholder og ikke mindst også underviser.