Skip to content

Vi er i fuld gang med at gøre klar til den kommende sæson - få besked som en af de første, når du kan se hele programmet her på hjemmesiden 📬

Tilmeld nyhedsbrevet
Oplev REGAN Vest, Hvidsten Kro og Blicheregnen med nedkastningsområderne hos FOF Sydjylland

REGAN Vest - Hvidsten Kro og nedkastningsstedet - heldagstur

Vi kører fra OK-Huset i Kolding klokken 07:30 mod koldkrigsmuseet REGAN Vest, der ligger skjult 60 meter under en kridtbakke og blev opført i al hemmelighed i 1960’erne. I tilfælde af en atomkrig skulle ca. 350 personer bringes i sikkerhed her - regeringen, embedsmænd og den siddende regent.

Indgangen er skjult for fjenden af en gul murmestervilla - og bunkeren står uberørt og er fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt.

Vi får morgenkaffe og brød i bussen - og vi starter besøget med at spise frokost i museets café inden vi begiver os ind og ned i bunkeren til halvanden times rundvisning. Undervejs ser vi regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstuen og kantinen. Når vi passerer krydspunktet med sluse, tonstunge trykdøre og dieselgeneratorer, der skulle forsyne anlægget med strøm 60 meter under jorden, går alvoren op for os.

Vi besøger - og hører om - bl.a. forsvarsministeriets gang, soverummene, luftindtaget og ventilationen, kommunikationsafdeling og lægevagt…

Ude igen sætter vi kursen mod gammeldags æblekage og kaffe på den historiske Hvidsten Kro. Her kommer den lokale guide, Hans Nejsum, og fortæller om kroens betydningsfulde rolle i danmarkshistorien og frihedskampen under anden verdenskrig, samt lidt om Steen Steensen Blicher inden vi kører ud i pastor Blicher egnen og forbi nedkastningsstedet.

Mættet af indtryk - og æblekage - kører vi sydpå mod Kolding efter en lang dag med fokus på historien.


Prisen indeholder

 • Kørsel i moderne langtursbus med fodstøtte, flystole, klimaanlæg, serveringsborde, køleskab og erfaren chauffør
 • Morgenkaffe og brød i bussen
 • Rejselederassistance
 • Frokost på Koldkrigsmuseet bestående af 3 stykker klassisk, dansk smørrebrød. Ved tilmelding, vælg mellem:

Pakke 1: Æg og rejer med mayo og citron, hamburgerryg med italiensk salat og roastbeef med remoulade, ristede løg og høvlet peberrod

ELLER

Pakke 2: Kartoffelmad med mayo og bacon, rullepølse med løg og sky og steg med rødkål og surt.

Til frokosten kan der vælges mellem et glas vin, 1 øl (0,4 liter), sodavand, Adelhardt økologisk saft og danskvand - inkluderet i prisen - og bestilles ved bordet.

 • Entre til REGAN Vest
 • Halvanden times guidet rundvisning i Koldkrigsmuseet REGAN Vest
 • Eftermiddagskaffe med gammeldags æblekage på Hvidsten Kro
 • Fortælling om Hvidsten Kro, familien Fiil, Hvidsten Gruppen, mv.
 • Tur med lokal guide ud til Hvidstens Gruppens nedkastningsområder
 • Bidrag til Rejsegarantifonden (FOF med nr. 3457)

Logo til Rejsegarantifonden med FOF Sydjyllands registreringsnummer 3457


Turen køres i samarbejde med OK-Klubben og Floraklubben i Kolding.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Man skal være selvhjulpen for at kunne deltage på turen.

Information

 • Dato 28.10.2024-28.10.2024
 • Adresse OK-Huset
  Ålegården 3
  6000 Kolding
 • Lokale Bus
 • Bemærkninger Inkl. i prisen er: morgenkaffe i bussen, frokost på Koldkrigsmuseet med en øl, sodavand eller saft, entré til Regan Vest og guidet rundvisning, eftermiddagskaffe med æblekage på Hvidsten Kro,lokal guide ud til nedkastningsområderne og fortælling om familien Fiil og kroen.Der foretages tilmelding enkeltvis - selv om man er et par, der rejser sammen.Deltagelse på turen forudsætter at man er selvhjulpen. Omvisningerne foregår til fods. Købet kan ikke fortrydes. Det anbefales at tegne en rejseforsikring. FOF Sydjylland er medlem af Rejsegarantifonden - nummer 3457.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 28.10.2024 07:30-20:00 OK-Huset Brian Bøglund
Skoleleder

Brian Bøglund