Skip to content
Oplev Frederik Cilius og Mathias Hammer i Kolding Talks

Frederik Cilius og Mathias Hammer - 500 års musikhistorie

Kom med på en rejse i 500 års musikhistorie med den klassiske musiks dynamiske duo

Med Frederik Cilius og Mathias Hammer sammen på scenen er der garanti for latter, overraskelser og imponerende viden om klassisk musik. Oplev de to venner, når de formidler deres musikpassion og 500 års musikhistorie i et levende og tilgængeligt foredrag, der både underholder og oplyser.

Frederik Cilius og Mathias Hammer kommer på hårdt arbejde, når de vil føre publikum gennem 500 års klassisk musikhistorie. Startskuddet går i den italienske renæssance og bevæger sig kronologisk frem til tyske J.S. Bach, de wienerklassiske mestre Mozart og Beethoven, 1800-tallets romantiske drømmere, Wagners megalomani og ind i det 20. århundrede, hvor Stravinskij sprænger orkesterklangen og Schönberg sprænger musikkens tonalitet til atomer.

Som musikalske konkurrenter er Frederik Cilius og Mathias Hammer kendt som holdkaptajner i 'Den Klassiske Musikquiz' på DR2, hvor de duellerer om at genkende musik spillet baglæns eller ud fra blot én tone. I radioprogrammet 'Hammer og Cilius' på P2 er rivaliseringen lagt på hylden, når de to venner Hammer og Cilius viser, hvorfor de er kendt for deres humor, viden og entusiasme for klassisk musik.


Frederik Cilius

Frederik Cilius er et dansk multitalent, der markerer sig som satiriker, skuespiller, radio/tv-vært, musikformidler og klarinettist. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og Jacobs School of Music ved Indiana University Bloomington. Elskere af klassisk musik vil kende ham som en af de operarejsende i DR-serien Operarejsen, foruden sin rolle i ’Den Klassiske Musikquiz’ og i radioprogrammet ’Hammer & Cilius’.


Mathias Hammer

Mathias Hammer er musikformidler og vært i DR. Han er solistuddannet koncertpianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og siden 2010 har han præsenteret DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter for både publikum og radiolyttere på P2. Han har skabt podcast-serier om Niels W. Gade, Carl Nielsen og Beethoven, og han er fast vært i programmet 'Mesterværker'.

Information

  • Dato 04.11.2024-04.11.2024
  • Adresse Kolding Teater - Comwell
    Skovbrynet 1
    6000 Kolding
  • Lokale teatersalen
  • Bemærkninger Ekstra mulighed. I forbindelse med dette foredrag tilbyder Comwell, at der kan tilkøbes en hovedret kl. 18.00 før foredraget og kaffe/te med kage til pausen. Pris: Hovedret før foredraget kr. 199 Bestilles, som tilkøb under billetkøbet. Bestilling af middagen foregår, som tillægsbestilling for hver billet du køber. Med billetten følger en spisekupon, som du afleverer til personalet der er til stede. Tilkøb sammen med billetten.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 04.11.2024 19:00-20:15 Kolding Teater - Comwell Frederik Cilius & Mathias Hammer
Frederik Cilius og Mathias Hammer

Frederik Cilius & Mathias Hammer

Frederik Cilius og Mathias Hammer er den klassiske musiks dynamiske duo. Som musikalske konkurrenter er de kendt som holdkaptajner i 'Den Klassiske Musikquiz' på DR2, hvor de duellerer om at genkende musik spillet baglæns eller ud fra blot en tone. I radioprogrammet 'Hammer og Cilius' på P2 er rivaliseringen lagt på hylden, når de to venner formidler deres musikpassion med høj underholdningsværdi. Hammer og Cilius er kendt for deres humor, viden og entusiasme for klassisk musik. De formår at formidle musikken på en levende og tilgængelig måde, der både underholder og oplyser.

Med Frederik Cilius og Mathias Hammer sammen på scenen er der garanti for latter, overraskelser og imponerende viden om klassisk musik.


Frederik Cilius

Frederik Cilius (f. 1986 i Sønderborg) er et dansk multitalent, der markerer sig som satiriker, skuespiller, radio/tv-vært, musikformidler og klarinettist. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og Jacobs School of Music ved Indiana University Bloomington. Med sin musikalske baggrund og interesse kombineret med en skarp tunge er han den oplagte underholdende formidler af klassisk musik. Elskere af klassisk musik vil kende ham som blandt andet holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz på DR, radioprogrammet Hammer & Cilius og som en af de operarejsende i DR-serien Operarejsen.

Cilius begyndte sin karriere på DR som vært for klassiske musikprogrammer som "Den Slukkede Mikrofon" og senere "Cilius-Patruljen," hvor han præsenterede unge musikere. Han har også arbejdet programmer som "Taktløs" på P2 sammen med Allan Gravgaard Madsen.

I 2015 startede Frederik Cilius sammen med Rasmus Bruun det populære satireprogram "Den Korte Radioavis," hvor han spiller den kontroversielle seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Programmet vandt flere priser og satte Cilius/Bruun på landkortet som et af Danmarks mest prominente satirikerpar.

Frederik Cilius har desuden medvirket i talrige film og TV-serier. Hans alsidige talent, der spænder over satire, skuespil og musik har gjort ham til en markant skikkelse inden for dansk underholdning.


Mathias Hammer

Mathias Hammer (f.1982) er musikformidler og vært i DR. I radioens P2 har han siden 2010 præsenteret DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter for både publikum og radiolyttere på P2. Han har skabt podcast-serier om Niels W. Gade, Carl Nielsen og Beethoven. Og han er fast vært i programmet 'Mesterværker'. Frem til 2021 var han, sammen med Frederik Cilius, vært i det populære radioprogram 'Hammer og Cilius'.

Hammer og Cilius er også de to faste holdkaptajner i 'Den Klassiske Musikquiz' på DR2. I TV er Mathias også vært i musikprogrammer som 'Danmark synger julen ind', 'DR2 Klassisk', 'På bølgelængde med Mathias Hammer' og 'Live fra Højskolesangbogen'.

Mathias Hammer sad i højskolesangbogsudvalget, der udvalgte sangene til den seneste udgave af Højskolesangbogen og holder foredrag og sangarrangementer i hele landet. Han er desuden vært på en række aflandets førende klassiske musikfestivaler -såsom Hindsgavl Festival, Copenhagen Opera Festival og Stjernestunder i Tivoli. Som konferencier har Mathias Hammer arbejdet med alle Danmarks symfoniorkestre og førende ensembler.

Mathias er solistuddannet koncertpianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i 2011.