Skip to content

Vi er i fuld gang med at gøre klar til den kommende sæson - få besked som en af de første, når du kan se hele programmet her på hjemmesiden 📬

Tilmeld nyhedsbrevet
Lær at spinde dit eget garn ved Lotte hos FOF Sydjylland

Lær at spinde dit eget garn

Drømmer du om at lære at spinde dit eget garn? Eller har du spundet for mange år siden, og har brug for en genopfriskning? Så er dette kursus lige noget for dig!

På kurset kan du lære det mest basale inden for spinding af garn og få mulighed for at prøve kræfter med håndværket. Vi skal arbejde med håndten og med rok. Der vil være mulighed for at låne håndten på kurset, men du kan også medbringe din egen rok eller håndten. Der vil være mulighed for at prøve at spinde på underviserens rok, hvis du ikke selv har en. Men hvis man ikke selv har rok med, så arbejdes der som udgangspunkt mest med håndten. Vi kommer omkring kartning og forberedelse af råuld også, men du bestemmer selv hvilke slags fibre du vil spinde af.

Underviseren på kurset er Lotte, som blandt andet arbejder med plantefarvning til dagligt. Lotte vil guide dig gennem de forskellige teknikker og hjælpe dig med at få det basale på plads i løbet af dagen. Det kan være svært i starten, men når teknikken først sidder, så kører det bare, og du vil opleve glæden ved at fremstille dit eget garn helt fra bunden af.

Værd at vide

Se hvad du skal medbringe og andre vigtige oplysninger under bemærkningerne på det enkelte hold.

Der vil være mulighed for at låne håndten på kurset, men du kan også medbringe din egen rok eller håndten. Der vil være mulighed for at prøve at spinde på underviserens rok, hvis du ikke selv har en. Men hvis man ikke selv har rok med, så arbejdes der som udgangspunkt mest med håndten.

Information

  • Dato 06.11.2024-27.11.2024
  • Adresse Brændkjærskolen
    Brændkjærgade 92
    6000 Kolding
  • Lokale Håndarbejdelokale
  • Bemærkninger Medbring: Evt. egne spindefibre, råuld, karteflor eller spindetops. Det vil være muligt at købe noget at spinde af på kurset.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 06.11.2024 17:30-20:30 Brændkjærskolen Lotte Denckert Andersen
2 Onsdag 13.11.2024 17:30-20:30 Brændkjærskolen Lotte Denckert Andersen
3 Onsdag 20.11.2024 17:30-20:30 Brændkjærskolen Lotte Denckert Andersen
Se alle Se færre

Lotte Denckert Andersen