Skip to content

Vær' opmærksom på at vores kontor og telefoner er lukket fra og med fredag d. 28. juni og først åbner igen torsdag d. 1. august kl. 13.00. Hjemmesiden holder ikke ferie og er klar til at betjene dig. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev via linket til højre. God sommer og på gensyn.

Tilmelding til nyhedsbrev
Ældre mand der løfter håndvægte

FOREBYG OSTEOPOROSE 3 simple øvelser

FOREBYG OSTEOPOROSE 3 simple øvelser

For at forebygge osteoporose er det vigtigt, at man bl.a. holder kroppen i gang, foruden at man ser på sin kost og øvrige livsstilsvaner. 
Kroppen kan holdes i gang på flere måder og her er underviser og fysioterapeut Sofie Lystbæks tre bedste øvelser til dig, der gerne vil forebygge knogleskørhed og styrke din krop. Inden du påbegynder øvelserne, skal du spænde op i bækkenbunden og de nederste mavemuskler. Det gør du ved at suge navlen ind. 

Ønsker du træning, der styrker din krop mod osteoporose, så find alle aktuelle hold her:

 

Hvad er osteoporose?

Osteoporose kender vi i daglig tale som knogleskørhed, hvor bl.a. en mindsket knoglemasse fører til øget risiko for brud på især ryghvirvler, håndled og hofter. 
Det er ikke knogleskørhed i sig selv, der er farligt, men de knoglebrud der kommer som følge af sygdommen.Osteoporose kan forekomme som følge af en sygdom, hvilket betegnes som sekundær osteoporose. Det kan også opstå uden andre sygdomme og betegnes derved som primær osteoporose. Den manglende østrogen som følge af overgangsalderen eller tab af knoglemasse ved øget alder kan bl.a. være to årsager til primær knogleskørhed. Alle kan derfor rammes af osteoporose og i princippet er det en sygdom, der vil ramme alle, blot de bliver gamle nok.

1 Mavemuskler: 

Lig på ryggen med bøjede knæ og placer fødderne i underlaget. Løft nu begge ben, så de former en 90 grader vinkel i både hofte- og knæled. Sænk langsomt og skiftevist benene mod underlaget. Lændesvajet holdes uændret, når benet sænkes mod underlaget. 
Gentag øvelsen 10 gange. Øvelsen kan gøres sværere ved at sænke begge ben samtidig eller ved at strække benene, når de sænkes.

2 Ben, baller og balance:

Stå foran en stol med let afstand mellem fødderne. Bøj i knæene og skub bagdelen bagud, som om du skal sætte dig ned. Lige inden du rammer sædet, 
retter du dig op igen. Gentag øvelsen 10 gange.

3 Balance:

Stå på ét ben. Støt dig eventuelt til en væg, et ryglæn, op ad en stol eller lignende. Hold balancen på hvert ben i 15-30 sekunder. Øvelsen kan gøres sværere ved at lukke øjnene eller ved, at du stiller dig på en pude.