Skip to content
Mindfulness-kursus hos FOF Syd- og Vestsjælland

Body/mind

Kurser for krop og sind i FOF Syd- og Vestsjælland – dyrk meditation, mindfulness, Tai Chi og Qi Gong

Har du mange bolde i luften? Mangler du et åndehul i hverdagen, hvor du mærker dig selv? Og har du lyst til at træne både kroppen og dit mentale velvære? Hos FOF Syd- og Vestsjælland kan du styrke dit nærvær, forbygge stress og øge din kropsbevidsthed med kurser i mindfulness, meditation, ManuVision, Tai Chi Chuan og Qi Gong. Vores kurser i body/mind bygger bro mellem krop og sjæl, så du kan opnå indre ro og harmoni, fornyet energi, fysisk og psykisk velvære, færre spændinger og mindre stress. Kom og gør noget godt for din krop og øg din livskvalitet.

Meditation og mindfulness skaber ro og velvære

Kurserne i meditation og mindfulness har fokus på kroppen, åndedrættet og den dybe afspænding, og du får redskaber og metoder til at mindske stress og skabe mere overskud i hverdagen. På kurserne i mindfulness og meditation lærer du metoderne at kende, og du får en forståelse for hvordan de kan virke imod stress og depression samt styrke koncentrationen. Du lærer bl.a. vejrtrækningsøvelser, der bringer dig i kontakt med dig selv i nuet. Du kan efterfølgende bruge øvelserne i det daglige, og mærke hvordan du får mere overskud og bliver bedre til at være til stede i nuet.

Koncentreret og effektiv træning med ManuVision

Hos FOF Syd- og Vestsjælland kan du få ManuVision-træning, der sikrer dig en stærk krop i balance. ManuVision er inspireret af karate, pilates og yoga. Træningsformen kombinerer de strækkende øvelser fra yoga og pilates, hvor der arbejdes med styrkelse af muskler og led, smidighed og balance. Kombineret med øvelser fra karate og åndedrætsøvelser, giver ManuVision-træning dig effektiv træning af hele kroppen.

Tai Chi og Qi Gong styrker kroppens selvhelbredende kraft

Tai Chi er en gammel kinesisk kampkunst. I Tai Chi arbejdes der med ens iboende energi, Qi. Denne energi bliver, igennem langsomme bevægelser og øvelser, fordelt rundt i kroppen. Dette er med til at skabe en balance, hvor man finder mental ro og samtidig strækker og styrker musklerne i kroppen. At dyrke Tai Chi er derfor en god måde at sænke ens stressniveau på, samtidig med, at det giver mulighed for at mindske spændinger i kroppen samt undgå koncentrationsbesvær. 

Ligesom Tai Chi er Qi Gong en bevægelsesform, der udspringer af kinesisk filosofi. I Qi Gong arbejdes der med rolige, harmoniske bevægelser enten stående eller siddende. Qi Gong arbejder med at finde en balance mellem krop, åndedræt og bevisthed. Det er derfor en meget meditativ bevægelsesform, hvor du fokuserer på åndedrættet for at finde en indre ro og være til stede i nuet. Igennem øvelserne vil du få større mentalt og fysisk velvære og forbedre din styrke og balance. 

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på info@fof-sydvest.dk eller tlf. 5852 8164.

Filtrér
Yogakurser i FOF Syd- og Vestsjælland

Prøv også

Yoga for alle

Oplev fornyet energi, øget velvære, styrke i kroppen, mentalt overskud og balance mellem krop og sind på et af vores mange yogakurser – vi har yogaundervisning til alle behov, lige fra den dynamiske og kraftfulde til den skånsomme og blide yoga.