Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Groove dans med baby mor og barn fof

FIND DIN EGEN DANS MED GROOVE

FIND DIN EGEN DANS MED GROOVE

FIND DIN EGEN DANS MED GROOVE

Hos FOF er vi altid på udkig efter nye undervisere, der brænder for det de laver og som kan bringe denne passion videre til kursisterne. En af vores nyere undervisere er Maj-Britt, der her vil introducere os for den særlige form for dans, der hedder Groove. 

Hvad er Groove?

”Groove handler om at bryde forventningerne”, fortæller Maj-Britt. ”Jeg vil gerne løsne op i den der fælles frygt for at være pinlig, for at gøre noget forkert eller se mærkelig ud.” For Maj-Britt er det at danse Groove en utrolig forløsende træningsform, hvor det handler om at komme af med alt det negative. ”Vi er i sårbarheden sammen, så derfor er det ikke fjollet. Vi er enige om det her fællesskab i, at der er plads til os alle sammen,” fortæller Maj-Britt og smiler. ”Det går ud på at bevæge sig og finde ind til sin egen dans,” fortsætter Maj-Britt og fortæller, at Groove handler om at turde være 100% tilstede i ens egen krop. Det er en træning både for kroppen og for sindet.

 

Hav mod til at give slip

 ”Det kræver mod at give slip på den måde, også overfor andre,” fortæller Maj-Britt. ”Man bliver meget selvbevidst og det kan altså også ske, for selv topprofessionelle dansere.” Men hvis man er lidt genert anlagt, skal man ikke lade sig skræmme af Groove, ifølge Maj-Britt. ”Vi er ligeglade med, hvordan hinanden ser ud, Jeg er der for at inspirere dem og give slip for det tankemylder, der ellers er.” For Maj-Britt handler det nemlig om bare at være i nuet og i sin egen krop, så man glemmer alt om den opvask, der står og venter på en derhjemme. Groove er bevidst tilstedeværelse.

 

Maj-Britt danser sorgen ud over at miste sin bror

Maj-Britt opdagede selv Groove til et større event tilbage i 2011 og blev grebet i energien. ”Det som det gør i mit sind er, at jeg bliver meget mere tro ved mig selv, jeg tør stå ved den jeg er, min selvtillid er vokset og jeg tænker ikke så meget over, hvad andre tænker om mig.” Men efter hun først opdagede Groove i 2011 skulle der dog gå ni år, før hun tog det op igen. I 2019 mistede Maj-Britt sin bror og havde svært ved at finde et sted, hvor hun kunne komme ud med sin sorg. ”Min bror sagde, at jeg skulle danse mig ud i livet og leve mit liv. Så derfor tog jeg til det her danse-event i Vejle og det var samme instruktør, som jeg havde dengang i 2011. Jeg smilte for første gang i lang tid,” fortæller Maj-Britt om den oplevelse, der vendte hendes tilværelse om. Det var en form for medicin for mig, da jeg blev ramt af livet,” fortsætter Maj-Britt og lige præcis denne forløsning er noget, som hendes kursister kan genkende. ”Kursisterne har fortalt, at min energi er smittende og at jeg har en dejlig stemme at høre på. Det er vildt fedt at vide, at jeg kan give dem følelsen af at være fri.

 

Vil du gerne gå til Groove eller anden form for bevægelse?

Find aktuelle hold nær dig i Horsens, Hedensted, Vejle eller Billund her.