Skip to content
Læger uden grænser

FOF Kulturdage

I et hyggeligt fællesskab møder du foredragsholdere, der fører dig rundt om mange spændende emner og som giver dig stof til eftertanke. Vi mødes 3 inspirerende og oplysende formiddage, hvor samværet er i højsæde. 

Man tilmelder sig og betaler samlet for de 3 formiddage med foredrag og forplejning. Vi skal hver gang være i Mommerne i Pavillonen og starter med kaffe/te, en morgenbolle med smør og marmelade samt isvand. Herefter foredrag med en lille pause i midten og med mulighed for at stille spørgsmål til sidst.

Kom og vær med og bliv klogere på emner, som kan give dit liv mere indhold og mening. 

Se hele programmet for Kulturdagene her

’Du kom med alt det, der var dig’

Tirsdag 27. september kl. 9:30 -12:00. Foredragsholderne Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt. 

Et underholdende og medrivende foredrag om digteren Jens Rosendals liv og forfatterskab ved forfatter og psykolog Anne Knudsen. Undervejs synger vi en række af Jens Rosendals sange.

De fleste kender Jens Rosendals store kærlighedssang ”Du kom med alt det der var dig”, der i dag synges alle steder, hvor folk er sammen. Til bryllupper, til begravelser, til fest og på landets mange høj- og efterskoler.

I foredraget fortæller vi historien bag sangen. Vi hører om hans opvækst i Indre Mission, om den svære kærlighed til en anden mand, om at føle sig anderledes og ikke god nok, om hans kærlighed til Vadehavet, hans tro og meget andet.

Jens Rosendal er en nulevende dansk digter, der har fest sange med i højskolesangbogen. Det er der en god grund til. Jens Rosendals sange handler om de store temaer i livet: kærlighed, tro, tab og sorg. Både hans sange og hans livshistorie taler således direkte ind i dagens aktuelle temaer om fællesskab, identitet og mangfoldighed.

Undervejs synger vi en række af Jens Rosendals sange og salmer.

Badehotellets Jylland - Fra ferielov til Tv-serie

Tirsdag 25. oktober kl. 9:30 - 12:00. Foredragsholderen Benno Blæsild 

TV serien Badehotellet er i disse år suverænt danskernes foretrukne serie med seertal, der runder 2 mio. på en god dag. Serien er et tidsbillede fra 1930’erne, og til foredraget giver Benno Blæsild et spændende indblik i, hvordan det danske samfund hang sammen, dengang ordet ’velfærdssamfund’ ikke var opfundet endnu.

For da badehotellerne på Fanø og i Skagen slog dørene op for gæster i slutningen af 1800’tallet var det en eksklusiv affære. Ferie var for de få de havde råd. Adelen havde i 300 år sendt deres arvinger på dannelsesrejser i Europa. Kunstnerne fulgte efter i 1800’tallet, og omkring 1880 blev det på mode blandt borgerskabet, at frisk luft og saltvand var sundt. De opsøgte kurbade og langs den jyske vestkyst blev der bygget en perlerække af badehoteller. Med den socialdemokratiske ferielov fra 1939 blev den før så eksklusive domæne invaderet af helt almindelige mennesker fra alle sociale lag og ed meget forskelligt syn på dannelse.

Det er i den historiske ramme, at TV2’s populære Tv-serie Badehotellet udspiller sig. Benno Blæsild, der har fungeret som historisk konsulent på manuskripterne, sætter seriens intriger ind i en historisk ramme, og fortæller om dagliglivet i mellemkrigstiden krydret med anekdoter fra arbejdet med at passe dramaet ind i de historiske rammer og give et dækkende billede af tiden.

Med Læger uden Grænser på arbejde - vi redder liv, hvor behovet er størst

 

Tirsdag 22. november kl. 9:30 - 12:00 er foredragsholderen fra Læger Uden Grænser.  


Læger uden Grænser er en privat, international organisation og verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. 

Organisationen blev grundlagt i Frankrig i 1971 og er også kendt under sit franske navn Médecins Sans Frontières (MSF). MSF blev etableret i Danmark i 1993.

Dens primære formål er at yde medicinsk nødhjælp til de mennesker, som er mest udsatte i forbindelse med krige, konflikter, naturkatastrofer, epidemier, sult og fattigdom. Hvert år sender MSF flere end 7.000 læger, sygeplejersker, jordemødre, logistikere og andet relevant personale i felten for at hjælpe mennesker i nød. Fra Danmark har vi årligt omkring 80 udsendelser. Udover at yde nødhjælp har de udsendte en forpligtelse til at fortælle om den nød, de ser i deres arbejde i felten.

Alle vores udsendte arbejder sammen med lokale Læger uden Grænser-kolleger om at redde liv der, hvor behovet er størst og mener, at alle har ret til lægehjælp – uanset etnisk baggrund, køn, religion og politisk overbevisning. Samtidig kæmper vi for at give bedre adgang til livsvigtig medicin.

 

Vi mødes 3 inspirerende og oplysende formiddage, hvor samværet er i højsæde. Du er velkommen. 

 

Vil du se alle vores foredrag, kan du kigge videre på foredragssiden, der løbende opdateres. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 27.09.2022 09:30-12:00 Grenaa, Pavillonen Anne Knudsen
2 Tirsdag 25.10.2022 09:30-12:00 Grenaa, Pavillonen Benno Blæsild
3 Tirsdag 22.11.2022 09:30-12:00 Grenaa, Pavillonen Læger uden Grænser

Anne Knudsen