Skip to content
Keramik på Friland

Keramikkursus - Friland

Keramikundervisningen vil hver gang starte op med et kort oplæg om og visning af nye teknikker. 
Derefter vil der være selvstændig arbejde, med de projekter som I hver især selv ønsker at lave. dog ud fra de teknikker jeg har gennemgået hvis I er nybegyndere. 
Når der er selvstændig arbejde kommer jeg rundt vejleder og hjælper jeg individuelt. 

På holdet vil der både være nybegyndere som vil få grundig indføring i alle grundteknikkerne. Men der vil også være kursister som allerede har arbejdet med keramikken i et par måneder.
Alle er velkomne uanset niveau. 


De teknikker vi arbejder med er: pladeteknik (god til æsker, kopper, fade, alt hvad der kan laves af en plade, kasse og lign) pølse og klemmeteknik (god til større håndmodellerede ting, krukker, skåle osv) drejeteknik på drejeskiverne (god til kopper, skåle, vaser mm. Nybegyndere lærer bedst at dreje på sparkeskiver, let øvede kan arbejde på elektriske drejeskiver) derudover så introduceres I også til hvordan man kan arbejde med smykker af ler, hanke og låg. 
Vi arbejder med overfladedekoration af forskellig art, som stempeltryk, carving, prægning og begitning. 

Vi arbejder udelukkende med stentøjsler og porcelænsler. Stentøj er super lækkert og nemt at arbejde med. Det bliver brændt til 1260 grader, dvs. at de ting vi laver kan gå i både ovn, mikroovn, fryser osv. Vi har flere forskellige glaseringsmuligheder, penselglasurer og dypglasurer. 
Og som en hyggelig afslutning på holdet, så Rakubrænder vi den sidste undervisningsgang.

Leret skal købes i værkstedet. Og der glaseres og brændes kun ting som er lavet i værkstedet. 

Om værkstedet: 
Bygningen er 50 kvm, nybygget bæredygtig træbygning, lerpudset indvendigt. Der er regnvandsanlæg som bruges til vand i værkstedet, samt solvarme. Selve værkstedet står færdigt januar 24. Grunden rundt om, terrasse osv bliver først færdig i løbet af foråret… så bliver det rigtig godt udenom også. 
Selve værkstedet er dejligt lyst, højt til loftet, store vinduespartier. Der er 2 topovne, 4-5 sparkeskiver og 1 elektrisk drejeskive (håber at udvide med en mere snarest) der er vaske, reolplads til tørring, glaseringsområde og bordplads til 12 personer. Dertil alt i håndværktøj, cavaletter osv. 

 

Bemærk: Der må påregnes udgifter til materialer, dette afregnes direkte med underviseren.

Se flere kreative hold HER

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 05.04.2024 09:00-11:45 Amorf Laila Hygebjerg
2 Fredag 12.04.2024 09:00-11:45 Amorf Laila Hygebjerg
3 Fredag 19.04.2024 09:00-11:45 Amorf Laila Hygebjerg
Se alle Se færre
Laila Hygebjerg underviser hos FOF Djursland
Underviser

Laila Hygebjerg

Mit navn er Laila, jeg er 47 år, uddannet designer med keramik og glas som hovedfokus. Jeg har De sidste 21 år været højskolelærer på Løgumkloster, Rødding og Brandbjerg Højskole. Her har jeg undervist i keramik, Raku, glas, design, tegning mm. 
Jeg har mand og 5 børn,og bor på Friland, hvor vi er ved at bygge os et stort skulpturelt hus af halm og ler. På Friland har vi også grunden Ideværket, og her har vi netop færdigbygget en super flot bæredygtigt værkstedsbygning som indeholder det splinternye keramikværksted Amorf - værkstedet for kreativ begejstring.  
Udover keramikværkstedet har vi også Isværk som er en lille lokal produktion af håndlavede is. Og snart vil der også dukke flere kreative værksteder og projekter op på ideværket. 

Jeg er entusiastisk, glad og smilende, jeg elsker finurlige detaljer og skæve vinkler. Min tilgang til kursister er nysgerrig og engageret. Min undervisning er uformel og hyggelig, men stadig så absolut med fokus på læring og arbejdet med leret og de keramiske teknikker. 
Jeg glæder mig med kursisterne hver gang noget lykkes og kæmper med dem når noget er svært. 
For mig er alle kursisters niveauer lige interessante. Der er plads til alle på holdende og i værkstedet.