Skip to content

Kontoret holder sommerferielukket fra og med fredag den 28. juni til og med onsdag den 7. august. Kontoret er lukket for personlig betjening frem til 1. september, men du kan træffe os fra 8. august på tlf. 6611 6845 mandag-torsdag kl. 10-14.

Meditation

Mindfulness og meditation

Mindfulness og meditation

Mentalt velvære med mindfulness og meditation

Hos FOF Odense – Fredericia – Middelfart – Assens tilbyder vi forskellige kurser i mindfulness og meditation. Her bygger vi en bro mellem din krop og sjæl – her lærer du at: 
- Slippe stress
- Negative tanker
- Bekymringer.

Her mærker man den positive effekt, som det har at arbejde med sindet. Holdene her tilgodeser netop din krop og dit sind – hvor du lærer, hvordan du kan tage principperne med hjem og få et endnu bedre velvære. Her opnår du et pusterum, hvor du kan lade op. 

Meditation

Når du mediterer, er dit åndedræt i fokus, og du vil blive guidet trygt igennem alle meditationerne af vores fantastiske undervisere. 
Meditation er en mental aktivitet, hvor man fokuserer på det mentale. Her er der fokus på:
- Dit åndedræt
- Kroppens velvære
- Udstrækningsøvelser

Hvorfor er det godt at meditere?

Når man mediterer, så sænkes din puls og din vejrtrækning bliver også dybere. Derudover bruger du mere ilt og dit blodtryk normaliseres.

Mindfulness

Mindfulness er en åndelig terapi, som har sit udgangspunkt i buddhismen og yoga. 
I mindfulness er fokusset på nuet – det som sker omkring os nu. Opdager man, at ens tanker og sind ikke længere er i nuet, kan man bevidst flytte sin opmærksomhed tilbage til nuet via dine sanser:
- Lytte
- Smage
- Se
- Mærke
- Dufte
Alle dine sanser kan hjælpe dig til at komme tilbage til nuet. 

Hvorfor lige mindfulness?

Når man dyrker mindfulness, lærer man, hvordan man skubber sine tanker, følelser og vurderinger væk og simpelthen bliver fri fra den negativitet, som vi ofte omringer os med. Du bliver mere opmærksom på din indre uro og tankemylder, og du får øvelser og værktøjer til at hjælpe dig hele vejen. 

- Forskning viser endda, at der er en positiv sammenhæng mellem mindfulness og ens psykiske sundhed. 
Så oplever du en indre uro, så kunne det være, at du skulle give mindfulness et forsøg. 

Hos FOF finder du andre, som gerne vil lære de samme ting, som du selv vil lære. Så kom og bliv en del af et fantastisk fællesskab og bliv bedre til at leve i nuet samt slippe af med negative tanker.