Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 4/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Af FOF-anmelder Leif Falch Olesen, iværksætter-konsulent
I det smukke kirkerum i Sct. Pauls Kirke gav Michala Petri og Lars Hannibal publikum en fortryllende musikoplevelse. Det valgte repertoire til koncerten afspejlede en musikalsk rundrejse.
Koncerten gik først til Tyskland med Sonata i F-dur komponeret af Johan Sebastian Bach. Publikum oplevede straks det dejlige samspil med Michala Petris blokfløjte og Lars Hannibals guitar. Michala Petri har en sublim blæseteknik og en utrolig teknisk beherskelse af hele registeret på sine blokfløjter. Sonataen er komponeret i 1718, og med lukkede øjne følte man sig med den smukke musik hensat til et kirkerum i denne tidsperiode.
Musikrejsen gik videre til Holland med værket 2 folkesange variationer komponeret af den blinde organist og komponist Jacob van Eyck. Herefter gik rejsen til Italien med musik komponeret af Arcangola Corelli. Den italienske musikstil fornemmes klart i det spillede værk La Folia, hvor man betages af den perfekte akustiske lyd i kirken.
Aarhus blev den næste destination i musikrejsen med værket Dreams komponeret af Lars Hannibal. Under Aarhus Festuge i 1989 blev dette værk uropført med gruppen Birth of a Quartet med Palle Mikkelborg, Kim Sjøgren, Niels Henning Ørsted Pedersen og Lars Hannibal. Lars Hannibal fortalte, at hans inspiration til værket var fra den franske komponist Eric Satie og solnedgangen ved Vesterhavet.
Musikrejsen gik videre til hele Danmark med musik komponeret af Carl Nielsen. Michala Petri udtrykte, at ”Carl Nielsen var en af de komponister, der beherskede hele spektret fra den symfoniske musik til meget enkle melodier”. Det blev kort demonstreret med et lille stykke af Jens vejmand. Michala Petri fortalte også om forskellen på, om et musikstykke er komponeret i en dur- eller mol-toneart. Det blev pædagogisk flot demonstreret ved at spille Marken er mejet i henholdsvis dur- og mol-toneart. Carl Nielsens værk Humoreske Bagateller, som oprindeligt var komponeret til klaver, blev mesterligt spillet.
Videre fra Danmark til USA med titelmelodien Cavatina fra filmen The Deer Hunter. Lars Hannibals smukt spillede guitarsolo gav umiddelbare flashbacks til de meget følelsesmæssige afsnit i filmen.
Musikrejsen tog herefter et geografisk stort spring til Argentina med musik af Astor Piazzolla. Michala Petri og Lars Hannibal demonstrerede her et stort musikalsk overskud ved at spille værket Bordel 1900 med svære tekniske forskudte musikelementer mellem blokfløjte og guitar.
Tilbage til Europa og Norge med værket Fem lyriske danse - en Edvard Grieg komposition. Her fornemmes tydeligt den klare nordiske lyd som kontrast til den argentinske.
Koncerten sluttede i Danmark med den kendte I nattens dybe stille ro og et muntert stykke musik Vipstjærten og gøgen med sjove gøgelyde komponeret af Asger Lund Christiansen.
Afslutningsvis takkede Michala Petri publikum for at have været meget engageret i koncerten, hvilket gav de to musikalske kunstnere en god opbakning under hele koncerten. Det var en fortryllende musikoplevelse for det talstærkt fremmødte publikum til et vellykket FOF Aarhus arrangement.
Foredrag: Koncert med Michala Petri og Lars Hannibal
Tid: Onsdag d. 9. oktober 2019 kl. 19.00
Sted: Sct. Pauls Kirke, Skt. Pauls Kirkeplads 1
Arrangør: FOF Aarhus
Hej! Jeg hedder Leif Falch Olesen, og jeg er iværksætter-konsulent. Jeg er med i FOF Aarhus anmelderkorps, fordi jeg selv har arrangeret mange koncerter og med den baggrund ønsker at anmelde musikalske arrangementer. I min fritid spiller jeg klassisk- og jazzmusik på saxofon i tre orkestre.