Skip to content
Opskrift | Blomkaalskarry

Blomkålskarry

Blomkålskarry

Forkæl dine smagsløg med denne lækre opskrift på blomkålskarry. Blomkål er en meget alsidig grøntsag med en mild smag. Den har et lavt kalorieindhold og er rig på både nærringsstoffer og kostfibre, som sikrer dig en god fordøjelse. Er du vild med blomkål, skal du helt sikkert prøve denne opskrift, der kombinerer den milde grøntsag med eksotiske krydderier, rød karry, ingefær, soya og cremet kokossauce. Retten vil med garanti sætte dine smagsløg på en rejse, som de sent vil glemme! 

Opskriften er udviklet af vores dygtige madunderviser Cecilie Schelle Noach, som er uddannet klinisk diætist. Følg med i hendes madunivers og find flere velsmagende opskrifter på hendes instagram her

 

Opskriftdetaljer 

Retten er vegetarisk og smager skønt med quinoa til, som illustreret på billedet nedenfor. Du vil dog også sagtens kunne bruge ris. Prøv fx med brune ris, røde ris eller basmatiris. Retten vil også godt kunne bære ekstra grøntsager - Noach synes fx at græskar smager godt sammen med blomkålen. Har du nogen grøntsagsrester i køleskabet, er det altså bare med at få dem brugt, for det kan retten sagtens bære. Kikærterne søger for proteinindhold og sikrer en mæthedsfornemmelse, men savner du kød, kan du også tilføje fx kylling til din ret.

Top evt. retten med nødder, krydderurter og lidt limesaft.

Ingredienser

1 løg
2 hvidløg
2 tsk rød karry
5 cm ingefær
1 blomkål
1 stor spsk karry madras
1 tsk spidskommen
1 lille dåse tomatpure (140 gram)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 dåse kikærter
1 spsk soyasauce
1/2 lime, saften herfra
Salt og peber


Sådan gør du

1. Skyl blomkål, og skær den ud i små buketter. Hak løget fint og pres hvidløg. Riv ingefær.
2. Find en stor gryde frem. Start med at hæld lidt olie i gryden, og tilføj løg, hvidløg og ingefær. Svits dette af i et par minutter.
3. Herefter kommer du rød karry, karry madras og spidskommen i gryden. Steg yderligere et par minutter.
5. Nu tilføjer du blomkålsstykkerne. Rør i gryden og steg dem af i 2-3 minutter. Imens kan du dræne kikærterne fra lagen, og skylle dem under koldt vand i en si.
6. Hæld nu først 1 dåse hakket tomat i gryden. Derefter kokosmælk, tomatpuré også kikærterne. Rør det hele godt rundt.
7. Tilføj lime, soya, salt og peber.
8. Lad det hele simre i ca. 20 minutter under svag varme. Rør i gryden ind i mellem.

Servér med quinoa eller ris til.

 

Mod på mere blomkål? Find flere retter med den lækre grøntsag her: 

 

Hverdagsmad

Madkurser

Pift hverdagsmaden op

Få endnu mere inspiration til hverdagsmåltider på et kursus i madlavning